Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii po zápase s Getafe.

Z tohto zápasu môžete vyvodiť veľa pozitív, napríklad akým spôsobom ste strieľali góly.

"Myslím si, že výsledok je dobrý, pretože mužstvo podalo dobrý výkon. Najmä v prvom polčase sme boli koncentrovaní a mali sme šance. Do zápasu sme nastúpili rázne. S týmito minútami som spokojný. Videli sme skvelý Messiho gól po Busquetsovej prihrávke. V druhom polčase nám trochu chýbali sily a za stavu 3:2 sme si zbytočne komplikovali život. Vypadli sme z rytmu a koncentrácie a musíme sa z toho poučiť."

V priebehu zápasu si bol miestami veľmi nahnevaný.

"V druhom polčase sme boli menej sústredení a robili sme veľa chýb. Zvoľnili sme tempo rozohrávania lopty a za stavu 3:2 sme si komplikovali život. Je to zbytočné. Nemôžeme takto spomaliť tempo. Musíme sa poučiť."

S Minguezom ste mali nezhody už počas jeho zranenia...

"Áno, Mingueza sa zranil, opustil ihrisko a priveľmi dlho sa zdržal pri postrannej čiare. Potreboval som vedieť, či môže pokračovať v hre alebo nie. Oscar nám povedal, že môže. Musíme sa učiť, ako lekári, tak aj hráči. Takto to nemôže byť."

A čo tvoja ostrá reakcia v druhom polčase? O čo tam išlo?

"Možno môj postoj voči nemu bol prehnaný. Má za sebou skvelú sezónu. Mladí sa musia naučiť, že hráč Barcelony musí byť vždy na svojom mieste v každom zápase. Ani Pedri dnes nehral na svojej úrovni. Striedanie nevyplynulo z toho, že som bol nahnevaný, ale z toho, že som chcel dať minúty Umtitimu. Je však vidieť, že ani Araujo, ani Oscar nezahrali dobre. Mingueza nemôže tak často vybiehať na krídlo, keď hráme na troch stopérov. Už som s ním hovoril a všetko je vyriešené, žiadny problém."

Čo striedanie Piquého? Aký bol dôvod?

"Striedanie bolo naplánované, pretože Piqué bol unavený po odohraní celého finále pohára."

Máte pocit, že ste favoritom na zisk španielskeho titulu?

"Nie sme silnejší ako ostatné tri mužstvá. Aj tie sú v dobrom momente. Všetci máme pred sebou ťažké zápasy. Rozhodne sa až v poslednom kole."

Zmenil si názor na tému Superligy po vyhláseniach Laportu a klubu?

"Povedal som, že som len tréner a nie ten, kto sa vyjadruje k budúcnosti tohto klubu. Prezident sa snaží robiť to, čo je pre klub najlepšie."

Ako v súčasnosti vnímaš a hodnotíš Lea Messiho? Aká bude jeho budúcnosť? Hovoril si s ním o tom?

"Rozhodnutie je v jeho rukách. Nepoviem vám, či som s ním hovoril o jeho budúcnosti. On vie, že ho potrebujeme."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-04-23 08:28:00
On totiž Mingueza obešel hráče a zalozil svou přihrávkou rychly protiutok,coz se v druhem polocase nesmelo,vsichni meli davat prihravky dozadu a hlavně k brankaři.Ten druhy poločas ,to bylo utrpení ,na to se nedalo vůbec dívat .
2021-04-23 08:32:43
Mingueza bol často pri čiare lebo musel hasiť tragického Roberta