Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom s Villarrealom. Holanďan poukázal aj na to, čo zapríčinilo horší výkon jeho tímu v druhom polčase zápasu proti Getafe.

[Marc Brau, Barça TV]  Očakávaš vo Villarreale veľa zmien v porovnaní so zápasom na Camp Nou? Môže uskutočniť nejaké zmeny so zreteľom na Európsku ligu?

"Je pravda, že od nášho prvého zápasu uplynulo veľa času. Villarreal hrá veľmi dobre, má talentovaných útočníkov a ukázal, že je silný. V lige bojuje o európske poháre, takže pôjde o dôležitý a zaujímavý zápas."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Považuješ tento zápas za finále?

"Vieme, že do konca zostáva 7 zápasov. Našim cieľom je výhra, ak nevyhráme, budeme mať menšiu šancu vyhrať titul. To je jasné."

[Gerard Romero, RAC1] Znepokojuje ťa množstvo minút na konte hráčov ako Messi, Frenkie či Alba?

"Nie, pretože máme údaje, ktoré hovoria o tom, že dobre regenerujú. K tomu netrénujeme veľa, aby sa cítili dobre a mohli odohrať zápas."

[Santi Ovalle, Cadena SER] Je to najťažší výjazd, ktorý vám zostal?

"Nemyslím si to. Každý zápas má svoje ťažkosti. Veľa závisí od nás samotných. Ak budeme koncentrovaní a ukážeme dobrú energiu, budeme môcť vyhrať. Každý výjazd bude náročný, všetky mužstvá to majú ťažké a o niečo hrajú. Villarreal hrá dobrý futbal."

[Víctor Navarro, Cadena COPE] Aleksander Čeferin sa stále vyhráža Barcelone a hovorí, že ak nevystúpi zo Superligy, nebude hrať v Lige Majstrov. Môže to mať vplyv na zotrvanie Messiho či príchod Hålanda?

"Nie, nemyslím si. Naposledy sme o Superlige hovorili veľa, sú aj dôležitejšie veci ako sankcie, vyhrážky či UEFA. My sa pozeráme na kalendár, ktorý je pred nami."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Priestor na chyby nie je veľký. Cítiš, že môžete vyhrať všetky zostávajúce zápasy?

"Každé z štyroch mužstiev už takmer nemôže zakopnúť. Myslím si, že je potrebné získať veľa bodov, aby ste sa stali majstrom."

[German García, Radio Nacional] V zápase s Getafe sme videli dva rôzne polčasy. Mali ste čas to analyzovať? Vieš, čo presne sa v druhom polčase stalo?

"Áno, stretnutia vždy analyzujeme. Bolo jasné, čo sa stalo. Nie je to otázka postoja, skôr taktiky, keď sme nemali loptu. Neviem, prečo sme sa preskupili na štyroch obrancov, pričom súperovi sa jednoduchšie útočilo. Po striedaniach, najmä po príchode Umtitiho, sme sa vrátili k trom stopérom. Vieme, čo sme urobili zle."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Dembélé bol povolaný, neviem, či bude hrať alebo nie, ale chcel by som sa spýtať na Coutinha a Ansu, ktorí sú zranení už veľmi dlho. Uvidíme ich ešte v tejto sezóne?

"Každý hráč, ktorý je povolaný, má šancu hrať od začiatku. Zranenia Ansu a Coutinho trvajú dlhšie, než sa predpokladali na začiatku. Neviem povedať, či si v tejto sezóne ešte zahrajú."

[Ivan San Antonio, Sport] Oznámil ti klub interne, či zostaneš na trénerskej stoličke aj v budúcej sezóne?

"Ako som už predtým povedal, prezident ma podporuje od začiatku a povedal mi, že mi dôveruje. Pokiaľ nepovie nič iné, je to tak. Predpokladám, že zostanem aj v budúcej sezóne, mám zmluvu. Ak sa tak nestane, budeme sa musieť porozprávať."

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Zo štyroch mužstiev, ktoré bojujú o titul, máte medzi týmito kolami najmenej oddychu. Čo si o tom myslíš?

"Neraz som povedal, že niektoré harmonogramy nám dávajú len málo priestoru na oddych. Niekedy hráme veľmi neskoro. Musíme to akceptovať, pretože aj napriek našej kritike som nevidel žiadne zmeny."

[Anais Marti, La Vanguardia] Kto je vašim hlavným súperom v boji o titul?

"Žiadny súper nie je silnejší ako ten druhý. Atlético, Real a Sevilla vyhrávajú veľa zápasov. S Atléticom máme tú výhodu, že hráme doma vzájomný zápas, ktorý môžeme vyhrať, ale aj oni majú veľkú šancu. Bojovať sa bude do poslednej minúty."

[Jordi Quixano, El País] Zdá sa, že si dobre rozumieš s druhým trénerom Alfredom Schreuderom. Je pravda, že je veľkým fanúšikom ofenzívnej hry?

"Áno, celý štáb vrátanie Alfreda pracuje dobre. Predtým som s ním nepracoval. Myslím si, že nám to ide dobre. Dôležité je, aby sme boli jednotní. Alfred je Holanďan a tí vždy vsádzali na ofenzívny futbal. Pracoval v Ajaxe, ktorého štýl je podobný a k tomu sa veľa naučil od Nagelsmanna. Dobré je tiež to, že v štábe máme aj iné myšlienky. Potom rozhodneme, ktorým smerom sa vydáme."

[Xavi Lemus, TV3] Povedal si, že Dembélé môže hrať. Aký dôležitý je tento hráč v tvojom tíme?

"Je dôležitý, pretože sa líši od iných útočníkov, ktorých máme. Hrá hlboko, dostáva sa do súbojov jeden na jedného, strieľa oboma nohami. V tejto sezóne nám dal veľa. Je dobré, že zajtra je s nami."

[Jordi Blanco, ESPN] Titul môžu získať 4 kluby. Rád hráš pred Atléticom, aby si na neho vyvinul tlak?

"Neviem, či je dobré hrať skôr. Najdôležitejšie je vyhrať, ak nevyhráte, iní poznajú váš výsledok. Okrem posledného kola, kedy je potrebné hrať súčasne, na čase mi naozaj nezáleží. Tlak je tu vždy."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-04-24 18:36:11
Toho času na regeneraci bylo opravdu málo, snad je to nějak nepoznamenalo.
2021-04-25 08:53:31
zaujímali by ma, aké zdravotné dáta má od Pedriho........ten chalan vyzerá uštvano! Prečo sa o Pedrim nezmienil??