Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov po výhre nad Villarrealom.

Je to dôležitý krok k zisku španielskeho titulu?

"Áno, je to veľký krok. Každý zápas je krok vpred. Hrali sme na ťažkom štadióne, dobre sme zareagovali po tom, ako súper strelil gól na 1:0. Potom sme mali príležitosti. Pred koncom sme boli unavení, mali sme väčšie držanie lopty, vytvorili sme si veľmi dobré príležitosti, napríklad Frenkie mohol streliť tretí gól a rozhodnúť o osude zápasu, ale nestalo sa tak."

Čo bolo najdôležitejšie - zodpovedajúca mentalita, ktorá umožnila otočiť vývoj zápasu, alebo to, že mužstvo dokázalo trpieť a prežiť najťažšie momenty?

"Oba faktory. Niekedy musíte byť schopní trpieť, keď je váš súper dobrý. Naša reakcia bola úžasná. Za stavu 0:1 sme neboli nervózni. Griezmann strelil fantastický gól. V druhom polčase sme boli viac unavení, ale to všetko stačilo na víťazstvo na ťažkom štadióne."

Podarilo sa vám v prvom polčase dobre interpretovať hru súpera v obrane?

"Áno, darilo sa nám dostať sa pred bránku súpera, poznali sme ich rozostavenie v defenzíve. Analyzovali sme, že bránia vysoko a v línii. Dostať sa do zápasu nás niečo stálo, ale dôležitá bola naša reakcia po inkasovanom góle. V posledných 20 minútach nám chýbala sviežosť. Nepremenili sme niekoľko šancí, ale hrali sme dobre. Sú to tri veľmi dôležité body."

Často sa ťa pýtali na Griezmanna. Teraz si našiel cestu k bránke a strieľa góly. Si spokojný s tým, aký je jeho prínos v hre tímu?

"Áno, vždy som spokojný s jeho prácou. Zlepšuje efektivitu, dnes bol pri obrate kľúčový. To hráčovi vždy dodá sebavedomie. Potrebujeme takýchto hráčov."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2021-04-25 19:40:59
Tlačil som minúty, nech už je koniec, bola to mizeria hlavne 2.polcas. Puig ma prečo zakázané hrať?? Zvlášť keď pedri je vyzmykany a potrebuje súrne alternovat.. Každopádne super 3 body?
2021-04-25 19:44:50
Ronald ukazal svoje takticke schopnosti. Branit so styrmi stopermi proti oslabenemu superovi - to sme sa dozili. Ze by ten trulo trochu ozivil zalohu uz skor, moho lo byt o moc lepsie.
Jedine co tesi su fakt len tri body. Co netesi je zakomplexovany mimo trener.