Nie každý môže mať v Barcelone tak úspešnú prvú sezónu ako Pedri. Presvedčil sa o tom Francisco Trincão, do ktorého sa vkladali veľké nádeje. Doteraz však nenaplnil očakávania a v poslednom čase hráva čoraz menej, čo je dôsledok zmeny rozostavenia Barcelony.

Úloha Portugalčana v prvom tíme sa postupom času zmenšovala, čo bolo spôsobené mnohými faktormi. Madridský denník AS je názoru, že krídelník si postupne prestal veriť, čo tiež znížilo jeho šance na hru. V zápas s Betisom Sevilla síce strelil veľmi dôležitý gól, ktorý rozhodol o víťazstve, ale neskôr sa v dobrom svetle ukázal Ousmane Dembélé, čo mladému Portugalčanovi tiež nepomohlo. Následne sa Koeman rozhodol pre zmenu rozostavenia na 3-5-2 (3-4-2-1), v ktorom vsadil na krajných bekov na úkor krídelníkov. V takomto taktickom variante Trincão jednoducho nemal miesto.

Výsledkom je, že 21-ročný mladík v tejto sezóne odohral len 609 minút, čo môže vyústiť do toho, že ako klub, tak aj hráč sa môžu pozastaviť nad tým ako ďalej. Trincão má zmluvu do roku 2025 a v jeho veku je potrebné, aby hrával, takže na stole je aj možnosť hosťovania v inom klube. Jeho súčasná hodnota podľa Tranfermarkt je 25 miliónov eur. AS zdôrazňuje, že Trincão je hráčom s dobrou ľavačkou, strelou či driblingom, hoci robí chyby pri rozhodovaní.

Otázna je aj budúcnosť Konrada de la Fuenteho. Hráč Barcelony B dostal ponuky od iných klubov, ale v súčasnosti by sa rád dozvedel, aká bude jeho úloha v budúcej sezóne a v akej súťaži bude hrávať rezerva. Médiá špekulujú, že ak Barcelona B nepostúpi do Segunda A, Konrad odíde. Uvedomuje si, že boj o miesto v prvom tíme bude nesmierne náročný. De la Fuente má v súčasnosti platnú zmluvu do roku 2022 s možnosťou predĺženia o ďalšie 2 roky.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-04-28 12:53:19
Myslim,ze by mal dostat viac minut,ked sa chyti,kludne nahradi Dembeleho
2021-04-28 14:02:55
Taky je taky řečeno, že funguje rozestavění 3-5-2 nebo 3-4-2-1, které je momentálně šité na míru Griezmanovi a to druhé nám vyhovuje s Dembou .... Pokud by se prodal výhodně Demba, mohl by přijít Neymar ... což by asi na 100% udrželo záriveň Lea.
Podle mě Collado by si určitě zaslouzil větší šanci ... Počítám že příští sezonu se pomalu začne přesouvat na Busiho pozici De Jong a budeme potřebovat nějakýho kreativního záložníka ...