Pep Guardiola poukázal na to, čo stojí za úspechom mužstiev, ktoré počas svojej kariéry viedol ako tréner.

Rodák zo Santpedor v súčasnosti trénuje Manchester City, s ktorým vyhral Premier League, EFP Cup či FA Cup, no na Etihad sa zatiaľ neoslavovala Liga Majstrov, hoci The Citizens majú veľmi blízko k postupu do finále tohtoročnej edície.

"Jediným dôvodom je kvalita hráčom, ktorých máme," povedal Guardiola novinárom. "Hráči, ktorí dokážu pochopiť, čo hľadáme a okamžite zmeniť niektoré myšlienky, pretože sú inteligentní a dobrí. Žiadne ďalšie tajomstvá úspechu neexistujú. Počas jednej sezóny môžete vyhrať niečo dôležité, aby na to, aby ste boli konzistentní v priebehu rokov, existuje len jedno tajomstvo: mať kvalitných hráčov. Ak máte tím ako tento, musíte sa snažiť kupovať tých najlepších hráčov a týmto spôsobom dokážete vydržať veľmi dlho," povedal Guardiola.

Najmä v tejto sezóne sa Guardiola musel spoľahnúť na mužstvo, v ktorom nie je typický útočník, ale Španielovi to zjavne neprekáža: "Musím sa priznať, že mám rád hráčov so schopnosťou podržať loptu. Je to jeden z najdôležitejších faktorov, ktoré od tímu a od hráčov očakávam," povedal.

"Mať loptu je najlepším spôsobom ako brániť a hráči musia udržať loptu aj v zložitých podmienkach. Počas celej svojej kariéry hrávam s množstvom stredopoliarov. Neviem prečo, ale mám pocit, že takto sa dá hrať lepšie, ale zároveň potrebujeme všetkých," priznal.

"Jesus bol počas tejto sezóny veľmi dôležitý, nebudem hovoriť o tom, aký dôležitý bol Agüero. Bohužiaľ bol po väčšinu sezóny zranený, ale teraz je opäť fit. Opäť Sterling - každý je dôležitý, ale musím priznať, že sa mi páči, ak vedia podržať loptu a potom uvidíme, čo s tým vieme urobiť. Dialo sa to v Barcelone, v Bayerne a aj tu," dodal.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-05-02 15:18:18
Najväčšie tajomstvo. Pán učiteľ, Johan Cruyff!!
2021-05-02 15:32:28
Kvalitni hraci su v dnesnej dobe znakom plnej kasy. Cize peniaze su klucom uspechu