24. septembra 2011 sa uskutočnilo valné zhromaždenie členov klubu FC Barcelona. Z celkového počtu 120 000 členov s právom hlasovať sa náhodne vyberá 4 850, aby v jednotlivých prípadoch reprezentovali členskú základňu. Nakoniec sa však nemohlo zúčastniť viac než 850 z nich.

Podľa oficiálnej webovej stránky FC Barcelona jej správna rada uzavrela sezónu 2010/11 so stratami vo výške 9,3 milióna eur, zatiaľ čo výnosy boli na úrovni 473 miliónov eur a priame výdavky okolo 472,6 miliónov eur. Straty boli vysvetľované výdavkami vo výške 11 miliónov eur, ktoré súviseli s pôžičkou 150 miliónov eur, ktorú si zobral klub minulú sezónu.

Na túto sezónu, až do júna 2012, správna rada predpokladá výnosy vo výške 461 miliónov eur, o 3% menej než minulú sezónu. Rozdiel je vysvetľovaný skutočnosťou, že Barca dostane menej peňazí z televíznych práv Ligy majstrov, keďže „iba tri španielske tímy hrajú túto súťaž a nie 4 ako minulú sezónu.“

Je však veľmi zvláštne, že získanie Cesca Fabregasa, idola mnohých culés, a Alexisa Sáncheza, mladého perspektívneho hráča z Južnej Ameriky, očividne nemali pozitívny dopad na odhadované príjmy. Je jasné, že po zverejnení finančnej správy členom klubu ju bude nutné v tomto smere preskúmať. Tiež nie je celkom jasné, prečo sa odhaduje nižší príjem, keď by klub mal mať po prvýkrát v histórii výnos z predaja sponzorských práv katarskej nadácii, Qatar Foundation, a to minimálne 26 miliónov eur.

Predpoklad výnosov je postavený na tom, že Barca bude minimálne v semifinále Copa del Rey, štvrťfinále Ligy majstrov a obháji titul v La Lige.

Správna rada tiež predpokladá 9% redukciu priamych výdavkov, z ktorých 80 miliónov eur už bolo použitých na prestupy dvoch vyššie spomínaných hráčov. Uvidíme aké budú skutočné výdavky a výnosy na konci tejto sezóny.

zdroj: totalbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.