Barcelona včera dokázala poraziť Valenciu v 34. kole La Ligy, ale v stretnutí sa o slovo prihlásili aj rozhodcovia. Tí opäť prehliadli niekoľko momentov, ktoré mohli mať na zápas veľký vplyv. Problém je však v to, že na tieto chyby neupozornil ani systém VAR.

Pre katalánsky denník Mundo Deportivo analyzoval sporné situácie expert Barrenechea Montero. Bývalý medzinárodný rozhodca upozornil na niekoľko chýb, ktorých sa dopustil hlavný arbiter Sánchez Martínez a VAR.

Faul na Pedriho

V 23. minúte zápasu sa mal pískať pokutový kop po faule na Pedriho. Opakované zábery jasne ukázali, že Carlos Soler zastavil Pedriho nedovoleným spôsobom: "Pedri je zozadu kopnutý do stojnej nohy a spadol na zem. Rozhodca mal odpískať pokutový kop, pretože previnenie je zjavné. Tu však mal dostať pokyn z miestnosti VAR. Myslím si, že prinajmenšom rozhodcovia VAR mu mali navrhnúť, aby si túto situáciu overil na monitore," povedal Montero.

Gól Valencie na 1:0

Bývalý rozhodca zároveň uviedol, že gól Valencie na 1:0 nemal platiť, pretože Correa fauloval Ter Stegena v päťke: "Podľa môjho názoru hráč Valencie pretlačil brankára Barcelony. Bol to mierny pohyb do strany, ale stačilo to na to, aby brankára vyviedol z rovnováhy a ten spadol. Rozhodca mal v tejto situácii odpískať faul," zdôraznil expert denníka Mundo Deportivo.

Hra rukou Diakhabyho

Barrenechea Montero tiež upozornil, že v 82. minúte za stavu 1:3 tesne pred gólom Solera mal rozhodca odpískať druhý pokutový kop pre Barcelonu po hre rukou od Diakhabyho. Frenkie de Jong prihral Messimu, ale lopta sa k Argentíncovi nedostala, pretože trafila ruku hráča Los Che: "Podľa mňa to mal byť pokutový kop, pretože lopta jasne zasiahla ruku, zmenila svoj smer a ruka nebola pri tele," poukázal. Hlavný rozhodca situáciu konzultoval aj s Ricardom de Burgos Bengoetxeom, ktorý bol zodpovedný za systém VAR, ale penalta sa nakoniec nepískala.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-05-03 12:57:08
Tu je jasne vidieť, že rozhodcovia idú proti nám. Nezmyselná červená pre Koeman, neviditeľné fauly, ruky... Čo ešte príde? Sa ešte čudujem, že Messi, de Jong a spol čo im hrozí stopka ešte nedostali žltú.
2021-05-03 13:07:29
A ze hrat SUPERLIGU,tu by museli piskat taki arbitri, ktori by nevedeli rozoznat FCB,kontra RM.