Barcelona včera dokázala poraziť Valenciu v 34. kole La Ligy, ale v stretnutí sa o slovo prihlásili aj rozhodcovia. Tí opäť prehliadli niekoľko momentov, ktoré mohli mať na zápas veľký vplyv. Problém je však v to, že na tieto chyby neupozornil ani systém VAR.

Pre katalánsky denník Mundo Deportivo analyzoval sporné situácie expert Barrenechea Montero. Bývalý medzinárodný rozhodca upozornil na niekoľko chýb, ktorých sa dopustil hlavný arbiter Sánchez Martínez a VAR.

Faul na Pedriho

V 23. minúte zápasu sa mal pískať pokutový kop po faule na Pedriho. Opakované zábery jasne ukázali, že Carlos Soler zastavil Pedriho nedovoleným spôsobom: "Pedri je zozadu kopnutý do stojnej nohy a spadol na zem. Rozhodca mal odpískať pokutový kop, pretože previnenie je zjavné. Tu však mal dostať pokyn z miestnosti VAR. Myslím si, že prinajmenšom rozhodcovia VAR mu mali navrhnúť, aby si túto situáciu overil na monitore," povedal Montero.

Gól Valencie na 1:0

Bývalý rozhodca zároveň uviedol, že gól Valencie na 1:0 nemal platiť, pretože Correa fauloval Ter Stegena v päťke: "Podľa môjho názoru hráč Valencie pretlačil brankára Barcelony. Bol to mierny pohyb do strany, ale stačilo to na to, aby brankára vyviedol z rovnováhy a ten spadol. Rozhodca mal v tejto situácii odpískať faul," zdôraznil expert denníka Mundo Deportivo.

Hra rukou Diakhabyho

Barrenechea Montero tiež upozornil, že v 82. minúte za stavu 1:3 tesne pred gólom Solera mal rozhodca odpískať druhý pokutový kop pre Barcelonu po hre rukou od Diakhabyho. Frenkie de Jong prihral Messimu, ale lopta sa k Argentíncovi nedostala, pretože trafila ruku hráča Los Che: "Podľa mňa to mal byť pokutový kop, pretože lopta jasne zasiahla ruku, zmenila svoj smer a ruka nebola pri tele," poukázal. Hlavný rozhodca situáciu konzultoval aj s Ricardom de Burgos Bengoetxeom, ktorý bol zodpovedný za systém VAR, ale penalta sa nakoniec nepískala.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte alebo registrovať.
2021-05-03 12:57:08
Tu je jasne vidieť, že rozhodcovia idú proti nám. Nezmyselná červená pre Koeman, neviditeľné fauly, ruky... Čo ešte príde? Sa ešte čudujem, že Messi, de Jong a spol čo im hrozí stopka ešte nedostali žltú.
johny72 2021-05-03 13:00:25
A kde je ešte červená karta ,pri 1 penalte. Úmyselná hrá rukou.
Anonym657 2021-05-03 13:15:42
johny72, nemuzes mít červenou a penaltu zaroven.. Tak je to v pravidlech.
Malloy 2021-05-03 13:20:16
Tzv dvojitý trest 😂nuž ale keď niekho zoberieš poriadne od zadu v 16 keď ide na brankára môžeš mať aj červenú tak sa mi zdá
TonyStark 2021-05-03 13:37:51
Celosvetové spiknutie proti Barcelone zas a znova, však Dominik ? :D
Radovan 2021-05-03 15:27:40
moze byt cervena karta a zaroven penalta, nedeje sa to casto, ale rozhodca tak moze rozhodnut
plcd 2021-05-03 16:14:15
Nájdite si to napr.na fultbalnet.sk-Je to pravidlo XII.

i) Úmyselná hra rukou
Za nedovolený sa pokladá taký spôsob hry, pri ktorom sa hráč úmyselne dotkne lopty rukou,
t.j. celou pažou od pleca až k prstom.
Ak hráč rozťahuje ruky, aby napríklad súperovi zmenšil strelecký uhol a pritom lopta zasiahne
jeho ruku, pokladá sa to za úmyselnú hru rukou. Ak sa hráči v múre zavesia do seba rukami a ak
lopta po vykonaní nariadeného kopu zasiahne ruku jedného z týchto hráčov, pokladá sa to za
úmyselnú hru rukou. Ak hráč zahrá loptu úmyselne rukou, aby tým súperovi zmaril sľubne sa
rozvíjajúcu útočnú akciu, je to nielen nedovolený spôsob hry, ale aj prejav nešportového správania.
Preto rozhodca vinníka napomenie a proti jeho družstvu nariadi priamy voľný kop prípadne pokutový
kop. Ak hráč zahrá loptu úmyselne rukou a tak zmarí jeho jasnú gólovú príležitosť, je to nielen
nedovolený spôsob hry, ale aj prejav hrubého nešportového správania. Preto rozhodca vinníka vylúči
z hry a proti jeho družstvu nariadi pokutový kop, prípadne priamy voľný kop, ak dôjde k priestupku
mimo pokutového územia. Za nedovolené nemožno pokladať také hranie rukou, pri ktorom
si hráč podvedomým pohybom ruky chráni niektorú chúlostivú časť tela proti prudko kopnutej lopte,
pričom mu lopta dopadne na ruku. Ak sa padajúci hráč nechtiac dotkne lopty rukou alebo
ak si hráč pri odkope nastrelí ruku loptou, nepokladá sa to za úmyselné hranie rukou. Ak je lopta
nastrelená na ruku, nemožno to považovať za úmyselné hranie lopty rukou.
plcd 2021-05-03 16:20:32
Anonym657 Ak tomu nerozumieš tak choď vypisovať svoje hlúposti na vašu madridsku stránku. "Ak hráč zahrá loptu úmyselne rukou a tak zmarí jeho jasnú gólovú príležitosť, je to nielen nedovolený spôsob hry, ale aj prejav hrubého nešportového správania. Preto rozhodca vinníka vylúči."
XTommy39 Premium 2021-05-03 17:36:08
anonym657 presne tak...aj oliver kahn si myslel ze brankar moze hrat rukou v sestnastke a bol vyluceny...lebo hral v tej superovej samozrejme.
maryann 2021-05-03 18:27:23
plcd - diky za popis toho pravidla,aj mne to velmi pomohlo.
xdiko 2021-05-04 00:26:12
Celý zápas som nadával na rozhodcu a som rád, že to tak videl aj odborník :) a práve preto sú rozhodcovia v španielsku nedotknuteľný, aby nemohol nikto spochybňovať ich hrubé ovplyvňovanie zápasov.
2021-05-03 13:07:29
A ze hrat SUPERLIGU,tu by museli piskat taki arbitri, ktori by nevedeli rozoznat FCB,kontra RM.
Malloy 2021-05-03 13:21:51
Ale to je úplne jedno kto by pískal super ligu všetky kluby tam išli len zarobiť to je celá super liga naliať ďalšie milióny miliardy do futbalu
frkmrk 2021-05-03 13:39:47
Ale vitaz SL by vzdy bral viac a vieme,kolko titulov LM z posl.4roch ziskal RM opravnene,ahoj.
Malloy 2021-05-03 14:13:41
No napíš koľko 😂
2021-05-03 13:52:44
Faktom ale je, že FCB nebola uznana penalta a 1.gól nemal platiť!
Žiadny kontroverzný výrok v prospech FCB sa v zápase neobjavil.
To sú holé fakty.
...takže "polovačka" na FCB je jasná...
Camp_Nou 2021-05-03 19:32:40
Boja sa nás a preto tak rozhodujú. Nechcú Kataláncov na čele LaLiga.
vicvic 2021-05-03 20:58:07
To je ako keby Dunajská Streda vyhrala našu ligu. Kompetentní sa postarajú o to, aby sa tak nestalo....
2021-05-03 23:48:25
Takže sme mali mat 3 penalty a ani jeden ich gól nemal platiť hej? Pardon ale to už je trosku prehnane
Nick 2021-05-04 10:34:36
Nepovedal by som. Aj ked by to vyzeralo ako piskanie pre FCB, tak to nezavisi na rozhodcovi ale jednoducho na udalostiach v zapase
BarcaFan2222 2021-05-04 15:56:15
Lenže toto sa tu hovorí skoro po každom zápase
Nick 2021-05-05 12:26:46
To je o ludoch
2021-05-04 08:24:36
Kde si, Jhonys? :D Vsetko, co som vravel vtedy sedi, kamo ;)
2021-05-04 09:36:27
Kde sú tie časy, keď pískal Pierluigi Colina... To bol pán rozhodca, ten by VAR využíval, nie zneužíval...