Alfred Schreuder zastúpil Ronalda Koemana na tlačovej konferencii po remíze s Atléticom Madrid a predtým poskytol krátky rozhovor pre BarcaTV+.

"Samozrejme, že sme chceli vyhrať, pretože sme hrali doma. Sme trochu sklamaní, ale v druhom polčase sme si počínali lepšie. Po odchode Busquetsa sme trochu prišli o kontrolu, je to normálne, ak sa pozriete na našu zálohu. V druhom polčase sme boli lepší, snažili sme sa streliť víťazný gól. Mali sme niekoľko príležitostí."

[Marc Brau, Barça TV] Včera bolo povedané, že kľúčový môže byť rytmus tohto zápasu. Nemáš dojem, že na začiatku bol lepší na strane Atlética?

"V druhom polčase sme boli lepší, chceli sme zrýchľovať hru, prenášať loptu z jednej strany na druhú. Snažili sme sa vytvárať väčší tlak."

Máte ešte šancu získať titul?

"Áno, samozrejme, ale to závisí aj od toho, čo urobia iné mužstvá. Musíme sa sústrediť na naše zápasy."

Nie je to trochu smutné, že sa vám v druhej polovici sezóny po všetkom tom úsilí nepodarilo Atlético predbehnúť?

"Áno, samozrejme. Zaslúžime si veľa, pracujeme veľmi tvrdo. Máme úplne nové mužstvo, v zálohe dnes hrali dvaja 18-roční mladíci. Frenkie má 23 rokov, Araujo 20, Oscar 20. Je to úplne nová Barcelona, ale aj napriek tomu chceme vyhrávať. Nie je jednoduché urobiť všetko v priebehu jednej sezóny."

[Marta Carreras, Catalunya Radio] Simeone povedal, že sa stalo všetko, čo očakával. Aký bol váš plán? Chceli ste byť odvážnejší?

"Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Leo mal v prvom polčase jednu veľmi dobrú šancu, v druhom zas Dembélé. Po odchode Busquetsa sme prišli o trochu o kontrolu. Mali sme loptu a vedeli sme, že Atlético zahrá defenzívne. V prvom polčase sme mali nejaké problémy, ale mohli sme vyhrať. Mali sme na to potrebné príležitosti."

[Marta Ramon, RAC1] Bola vaša dnešná taktika na tak dôležitý zápas vhodná? Alebo sa vaše šance na zisk titulu výrazne znížili?

"Vždy je šanca, ale nezávisíme od seba. Musíme sa sústrediť na ďalší zápas. Pred tromi mesiacmi sme bojovali, aby sme sa sem dostali. Stále sme v hre, len dva body za Atléticom."

[Adria Albets, Cadena SER] V štyroch zápasoch s Realom a Atléticom získala Barcelona v tejto sezóne len jeden bod. Ako to vysvetlíš?

"Sú to dobré mužstvá. Dnes sme mali šance na výhru, nebolo ich veľa, ale proti špičkovému mužstvu je to normálne. Dnes sme mohli vyhrať."

[Helena Condis, Cadena COPE] Sergio Busquets bol prevezený do nemocnice na vyšetrenie. Ako sa cíti?

"Rozprával som sa s ním v krátkosti počas prestávky a bolo mi povedané, že všetko je dobré, ale musíme počkať na výsledky."

[Josep Capel, Radio Nacional] Ako odchod Busquetsa zmenil zápas?

"Myslím, že ste videli, že jeho odchod trochu zdezorganizoval záložnú líniu. Hrali v nej dvaja 18-roční mladíci, takže je to normálne. Busquets dodáva veľkú sebadôveru. Počas polčasu sme sa porozprávali s hráčmi a potom to bolo lepšie."

[Jordi Ramos, TV3] Momentálne ste závislí od toho, aby body stratilo Atlético aj Real. Nemyslíš si, že ste v boji o titul urobili krok späť?

"Titul je stále možný, ale viem, že musíme čakať na výsledky iných. Uvidíme zajtra."

[Bruno Balleste, Barça TV+] Čo bolo kľúčovým faktorom, že ste nezískali tri body?

"Koniec koncov ide o góly. Mali sme príležitosti, tá Leova bola dobrá, ale brankár ju výborne chytil. Aj šanca Dembélého mohla priniesť gól, rovno ako štandardná situácia a zakončenie Lengleta pred Araujom. Mohli sme lepšie presúvať loptu z jednej strany na druhú, ale bolo to ťažké, pretože Atlético je dobré mužstvo. V mnohých momentoch sme mali kontrolu, ale nepremietlo sa to do šancí. Musíme s tým žiť. Stále sme v boji."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-05-08 20:00:16
Striedanie neskoro, Dembele v 30min mal byť už hore, Moriba na to ešte nemá a kľučové bolo zranenie Sergia- Atleti razom ovládli stred poľa,,, Simeone vašu formáciu prečítal z každej jednej strany a vaše zareagovanie neprišlo to si treba priznať rovno.
2021-05-08 20:23:05
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.