Ronald Koeman sa nebojí ráznych rozhodnutí, čo potvrdil aj vystriedaním Oscara Minguezu po prvom polčase dôležitého zápasu s Atléticom Madrid.

Oscar Mingueza sa počas víkendového zápasu s Atléticom Madrid objavil v základnej zostave Blaugranas, ale tréner ho vzhľadom na jeho priemerný výkon počas polčasu vystriedal. Holanďan nebol spokojný s tým, že mužstvo Diega Simeoneho útočilo primárne po Minguezovej strane a nemal najmenší problém stiahnuť odchovanca La Masie z hry.

Koeman v priebehu tejto sezóny ukázal, že má veľkú dôveru v mladých hráčov. Hráči ako Mingueza, Pedri, Araujo, Ilaix Moriba či Dest zohrávajú v prvom tíme dôležitú úlohu, no neváha ani jedného z nich vystriedať v prípade, ak to uzná za vhodné. Keď sme videli, ako jednoducho sa Carrasco dokáže dostať cez Minguezu, Koeman po prvom polčase mladíka vystriedal. Podobne postupuje aj v prípade starších a skúsenejších hráčov.

V jesennej časti sezóny sa Busquets na ihrisku častokrát trápil a Koeman nemal problém s tým, aby ho v zápasoch proti Alavesu, Ferencvarosu či Valencii vystriedal už po prvom polčase. V jarnej časti sezóny na to nebol dôvod, pretože Busquets po zmene systému hráva výborne.

Antoine Griezmann odohral 45 minút proti Celte Vigo. Miralem Pjanić sa po prvom dejstve porúčal z trávnika v zápase proti Elche a to isté sa stalo aj Coutinhovi v konfrontácii s Cádizom. Koeman sa v prípade potreby nebojí prijať rázne riešenie a zároveň nemá obavy ani z toho, že tých striedaní je naraz viac. Napríklad proti Alavésu sa stalo, že po prvom polčase vystriedal až troch hráčov, pretože ako povedal po zápase, nebol spokojný s hrou mužstva.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

8 komentáre
Marian Premium
2021-05-11 18:51:05
Na Premium fore je anketa o Koemanovom pôsobení v ďalšej sezóne.
Výsledok hodím aj na Fórum za 24 hodín.
2021-05-11 18:53:49
Nebojacne stavia stale aj Moribu/pokial ho Laporta niekam neposle.../,napriek tomu,ze na to Moriba nema.