Barcelona B už v nedeľu odohrá prvý zápas play-off o postup do Segunda División. Francisco Javier García Pimienta ako tréner rezervy porozprával o tejto výzve, odvete za prehru spred roka, účinkovaní svojho tímu v tejto sezóne a úlohe Alexa Collada.

"Bez ohľadu na to, čo sa stane v play-off, táto sezóna je úspešná. Sme v play-off a poslali sme viacerých hráčov do prvého tímu. Výzva súvisiaca s postupom do Segunda División A je veľkolepá. Je pravda, že sme mladé mužstvo, bez veľkých skúseností, ale v priebehu sezóny sme dokázali, že dokážeme súperiť a z toho dôvodu môžem ubezpečiť, že zo seba dáme všetko, aby sme si splnili sen o postupe bez toho, aby sme sa vzdali nášho štýlu," ubezpečil García Pimienta.

Tréner Barcelony B v krátkosti opísal pôsobenie svojho tímu v tejto sezóne: "Som veľmi hrdý na prácu celého tímu. Prešli sme dlhú cestu, ale v rezerve je to vždy rovnaké. Je to mužstvo vysokej kvality, ktoré dokázalo, že je schopné súperiť na rôznych štadiónoch, ako Cornellà, Lleida, Espanyol B, Alcoyano či Villarreal B. Víťazstvo nad Lleidou bolo pre nás zlomovým bodom. Veľa sme trpeli, ale táto výhra mala za následok, že sme si začali veriť a začali sme vyhrávať až do postupu do play-off. Po tom, čo sa stalo v uplynulej sezóne, kde sme vypadli v poslednom zápase so Sabadell, myslím si, že sme si túto šancu zaslúžili a pri pohľade na nádej, s ktorou hráči počas tohto týždňa trénujú, musíme byť optimisti," uviedol.

García Pimienta sa vyjadril aj o Alexovi Colladovi, ktorý chýbal v uplynulo ročných play-off: "V minulej sezóne prišiel o play-off kvôli zraneniu a veľmi nám chýbal. Som presvedčený, že ak by v Marbella bol, všetko by bolo iné. Ak by sme boli s našim kapitánom, ťažili by sme z toho. Collado má osobnú výzvu, aby pomohol mužstvu postúpiť po tom, ako to nemohol urobiť v predchádzajúcich play-off," povedal.

Barcelona B v prvom zápase play-off zahrá s UCAM Murcia. Tréner rezervy vyzdvihol skúsenosti tohto mužstva: "Máme do činenia s veľmi náročným súperom. Bol majstrom v prvej fáze vo svojej skupine a v skupine IV postúpil z druhého miesta. Je to typický tím zo Segunda B, ktorý má veľmi skúsených hráčov a je určený na postup. Ak však budeme hrať na našej úrovni, budeme mať šancu vyhrať," dodal.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-05-14 12:03:29
Pre rozvoj mladých hráčov by bolo lepšie hrať 2.ligu a nie tretiu. Všetko úsilie klubu by malo smerovať k postupu do 2.ligy, pokojne aj s využitím Oscara či Moribu. Liga je už stratená.