Denis Suarez sa už v nedeľu vráti na Camp Nou, kde bude čeliť svojmu bývalému klubu. Stredopoliar v rozhovore pre rádio Cadena COPE bránil Ronalda Koemana, keď uviedol, že tréner Barcelony vsadil na mládež a urobil viac, než od neho očakávali.

Suarez komentoval posledné zakopnutie Blaugranas na pôde Levante: "Liga sa pre Barcelonu ešte viac skomplikovala. Prekvapilo ma to, pretože po prvom polčase viedla 2:0, ale v súčasnosti nemôžete zvoniť v zápase proti žiadnemu súperovi, pretože vás to môže ponížiť," povedal.

Záložník bránil Ronalda Koemana, ktorý začal byť spochybňovaný: "Nie som niekto, kto to môže hodnotiť, ale je isté, že siahol po odchovancoch. Táto sezóna je prechodná a na začiatku sezóny nikto neočakával, že bude bojovať o La Ligu a okrem toho zaslúžene vyhral Kráľovský pohár. Už dávno som nevidel culés, ktorí by takto oslavovali. Veľmi ma to potešilo, pretože sám som culé. O Koemanovej budúcnosti rozhodne Laporta a jeho vedenie. Vždy som Barcelone želal len to najlepšie, aby vyhrala všetky zápasy, okrem tých, ktoré hrá proti môjmu tímu," uviedol.

Suarez považuje súčasné mužstvo Blaugranas za zaujímavú kombináciu rutiny a mladosti: "Hráči ako Busquets, Alba či Messi môžu stále priniesť veľa. Je to zmes veľmi skúsených hráčov a chlapcov, ktorým ešte chýbajú skúsenosti s hraním v niektorých zápasoch, len ukazujú svoju tvár. Pedri je jednou zo senzácií, Dest má skvelé predpoklady, Mingueza dáva veľa, Ilaix vyzerá veľmi dobre a Riqui je ešte veľmi mladý," zhodnotil.

A aká bude budúcnosť Lea Messiho? "Chcem, aby Messi zostal v Barcelone. Leo je vždy veľmi stabilný, vždy si drží úroveň. Je najlepším futbalistom, aký existuje. Mal som to šťastie zdieľať s ním šatňu po celé tri sezóny a dúfam, že kariéru ukončí v Barcelone," uzavrel Suarez.

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-05-14 14:04:06
Pral bych si, aby se vrátil