Včera sa konalo očakávané stretnutie Joana Laportu a Ronalda Koemana. Katalánske médiá dnes píšu o témach, ktoré sa na schôdzke preberali a odhalili, čo mohol prezident od trénera prvého tímu žiadať. Novinári zároveň ubezpečujú, že nateraz nebolo prijaté žiadne rozhodnutie týkajúce sa ďalšej budúcnosti Holanďana.

Po včerajšom stretnutí sa s novinármi nechcel rozprávať ani Koeman, ani Laporta. Katalánsky denník Mundo Deportivo v každom prípade tvrdí, že atmosféra na stretnutí bola dobrá. Laporta sa chcel porozprávať s Koemanom už teraz, pretože v nedeľu nebude prítomný na zápase s Celtou Vigo. Prezident vycestuje na finále ženskej Ligy Majstrov do Göteborgu. Barcelona v poslednom čase získala len 5 z 12. možných bodov a Laporta chcel od trénera počuť vysvetlenia. Zároveň ho zaujímalo, či je tréner pripravený v budúcej sezóne zariskovať, aby mužstvo vo svojej hre opäť prezentovalo typické znaky. V prebiehajúcom ročníku sa objavili zápasy, v ktorých Katalánci hrali veľmi dobre, ale prezident má na Koemana jasnú požiadavku - chce, aby Barcelona hrala ofenzívnejšie, no problém je v tom, že rozostavenie 3-5-2 tento útočný prístup limituje. Tréner Laportovi vysvetlil situáciu, najmä sa dotkol dôvodov, prečo mužstvo v posledných zápasoch nehrá dobre.

Laporta napriek všetkému ocenil prácu trénerského štábu pod vedením holandského trénera, ktorý pracuje za neľahkých podmienok. Blaugranas získali Copa del Rey, hoci káder prvého tímu je veľmi nevyvážený. Počas včerajšieho stretnutia sa diskutovalo aj na tému letných posíl a Laporta sa s Koemanom zhodol na mnohých otázkach. Prezident sa mal trénera opýtať na budúcnosť niektorých veteránov v klube. Aj katalánsky denník Sport uvádza, že budúcnosť trénera nebola témou, ktorá sa na stretnutí riešila. Rozhodnutie v tejto záležitosti by sme mali spoznať v najbližšej budúcnosti. Laporta si chce všetko, čo sa stalo, pokojne preanalyzovať. Nemôžeme zabudnúť na to, že ak Barcelona prepustí Koemana, bude mu musieť vyplatiť odstupné a na trhu nie je voľný žiadny tréner, ktorý by bol pre Barcelonu zaujímavý.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-05-14 13:09:53
Akože nie je žiadny zaujímavý tréner dostupný? Xavi je dostupný, za necelý mesiac možno aj Guardiola, len ho stačí presvedčiť, čo by Laporta mohol dokázať. Ten Hag je voľný.
2021-05-14 14:16:30
Mimo téma: Mingueza je v nominaci Béčka na play off, ale Moriba ne. Za mě tam mohli dát i Moribu, ale to by asi zbyli nějaké minuty Puigovi a to nemůžeme dopustit.