Vedenia La Ligy predstavilo dohodu s ESPN a Disney v súvislosti s vysielacími právami španielskej ligy v USA. Na podujatí sa zúčastnil aj Gerard Piqué, ktorý okrem iného zhodnotil šance Barcelony na zisk ligového titulu v tejto sezóne.

Spolupráca

"Mám radosť z tejto spolupráce, chceme pracovať s najlepšími a ESPN medzi nich patrí. Fanúšikovia budú spokojní, v Amerike budú môcť sledovať všetky zápasy. Keď sme cestovali do USA, naše skúsenosti boli veľmi dobré. Dúfam, že sa tam v budúcnosti vrátim. Sme tu na to, aby si fanúšikovia užívali futbal. Úroveň La Ligy rastie každým rokom, kluby ako napríklad Levante sa veľmi rozvíjajú... Hrali sme s nimi v utorok a nepodarilo sa nám vyhrať, pretože je to veľmi dobré mužstvo. Možnože nie je tak populárny ako my či Real, ale vedie sa mu dobre a teraz sa objavila šanca, aby sme sa dozvedeli viac o takýchto kluboch."

Titul

"V lige sa nám darilo dobre, ale mohlo sa aj lepšie... Po utorkovej remíze bude ťažké, aby sme získali titul. Dúfam, že v budúcej sezóne bodové rozdiely nebudú také tesné ako v tejto sezóne a budeme môcť získať titul. Tvrdo sme bojovali s Atléticom a Realom, ale sú aj iné kluby ako Sevilla, ktorej sa darí dobre. Hrá skvelý futbal a je tam, kde je, pretože si to zaslúži. Z roka na rok čoraz viac mužstiev bojuje o miesto na vrchu tabuľky."

Iné ligy

"V Španielsku sú veľmi talentovaní hráči, Premier League je viac fyzická a hráči sú silnejší. Tu vládne talent, ktorého v posledných rokoch bolo v porovnaní s inými ligami čoraz viac. Súperenie medzi takými klubmi ako Real a Barcelona je výnimočné."

Disney

"Moji synovia majú radi Disney a futbalové zápasy. Keď som im povedal o spolupráci, boli nadšení. Dúfam, že všetci v Amerike si budú užívať zápasy La Ligy. Podľa mňa je to najlepšia futbalová súťaž."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-05-14 20:26:28
úroveň Barcelony a Realu klesla, tak je to dramatickejšie - napínavejšie, ale bohužial celková kvalita ligy tým utrpela...
2021-05-14 21:03:16
Mne to pripada, ze trepe ako kazdy populisticky politik.....