Katalánske rádio Cadena SER prinieslo informáciu, že Barcelone dochádza čas na uzatvorenie dohody s jej hlavným sponzorom. Na základe týchto správ si klub musí nájsť hlavného sponzora do októbra.

Tento termín klubu stanovila spoločnosť NIKE, ktorá by v tom období mala začať s produkciou dresov na sezónu 2022/2023, aby ich mohla včas uviesť do predaja po celom svete. Barcelona má stále platnú zmluvu s firmou Rakuten, ktorá jej v sezóne 2021/2022 vyplatí 30 miliónov eur + bonusy. Barcelona v každom prípade dostane o 25 miliónov eur menej ako v sezóne 2016/2017. Kríza zapríčinená pandémiou koronavírusu ovplyvnila aj firmu Rakuten a viedla k prerokovaniu podmienok v kontrakte na prebiehajúcu sezónu. Zároveň nemožno vylúčiť, že Barcelona bude v spolupráci s Rakuten pokračovať aj v budúcnosti.

Ako uvádza Cadena SER, z rukávov na drese zmizne logo firmy Beko. To však bude naďalej umiestnené na tréningových dresoch FC Barcelona. O dobrých vzťahoch Barcelony s firmou Beko svedčí aj to, že Maria Baneres, ktoré v minulosti pracovala pre Beko, bude pracovať na obchodnom oddelení v Barcelone, ktoré po rezignácii Cinta Ajramu povedie Jordi Camps. Cieľom tohto oddelenia je udržať ročne príjmy na úrovni 180 miliónov eur v priebehu dvoch prvých rokov pôsobenia nového vedenia a od tretieho roku ich postupné zvyšovanie.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.