Frenkie de Jong v zápase proti Levante videl piatu žltú kartu a proti Celte Vigo nemôže hrať. Ronald Koeman musí svojho rodáka nahradiť iným hráčom. De Jong má však nespochybniteľné miesto v strede poľa Blaugranas a na hru tímu má veľký vplyv.

Na trénera čaká neľahké rozhodovanie, pretože De Jong doteraz nastúpil vo všetkých zápasoch Primera Division. Len v dvoch prípadoch do zápasov naskočil z lavičky a len v piatich prípadoch bol vystriedaný pred koncom zápasu. Barcelona sa tentokrát bude musieť zaobísť bez Holanďana. Hlavným kandidátom na jeho miesto je Ilaix Moriba. 18-ročný stredopoliar bol v koncovke sezóny prvým záložníkom, ktorý sa do zápasov dostával z lavičky a okrem toho, podobne ako De Jong, môže vykonávať rôzne úlohy - napríklad dynamicky nabiehať do pokutového územia z druhej línie. Pravdepodobnosť, že Moriba zajtra nahradí De Jonga, zvyšuje aj samotný fakt, že Moriba nebol povolaný do Barcelony B na play-off o postup do druhej ligy. Koeman pri absencii De Jonga nechce limitovať svoje možnosti v záložnej formácii.

Moriba sa v koncovke zápasu s Levante na ihrisku neobjavil, tréner do hry poslal Puiga. Možno išlo o dôsledok toho, že výkony Moribu v zápasoch s Granadou a Atléticom boli len priemerné. Na druhej strane odohral Puig v posledných 11. ligových zápasoch len 21 minút. Mundo Deportivo v prípade Puiga uvádza, že v Barcelone úplne nechápu, prečo je Puig odstavený na vedľajšiu koľaj a možno aj Joan Laporta vysvetlil trénerovi počas posledného stretnutia pohľad klubu v tejto veci a vytvoril na trénera tlak, aby svoj postoj voči Puigovi prehodnotil.

Koeman na druhej strane vôbec nepočíta s Miralemom Pjanićom, ktorý sa v poslednom ligovom zápase objavil 24. februára. Bosniak nemá veľkú šancu na to, aby si zahral proti Celte Vigo aj z toho dôvodu, že jeho profil sa vôbec neponáša na De Jongov. Pjanić si radšej drží pozíciu a nevyniká ani rýchlostne. V taktike Koemana pritom platí, že druhý centrálny záložník sa častejšie zapája do ofenzívnych akcií tímu prostredníctvom nábehov do pokutového územia. Väčšiu šancu od Pjanića by mal určite Sergi Roberto, ale ten sa zranil.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-05-15 09:17:14
Keďže je už o Lige definitívne rozhodnuté (a to či skončíme 3 alebo 4 je jedno) tak najlepšie by bolo aby bola mladá záložná formácia. Pedri-Moriba-Puiq
2021-05-15 10:05:49
Nám už o nič nejde tak by mohol Koeman od začiatku poslať Puiga.