FC Barcelona robila hrubé chyby počas celej prebiehajúcej sezóny. Madridský denník Marca poukázal na tie najzávažnejšie.

Katalánci sa počas tohto ročníka pravidelne dopúšťali množstva chýb a nedávny výkyv formy ich v podstate vyradil z boja o ligový titul. To, že Barcelona v tejto sezóne tento titul nezíska, je hlavne jej vlastná chyba. Z posledných 12 bodov totiž získala len 5.

Únava

Pribúdajúce množstvo minút na konte hráčov si vybralo svoju daň a Ronald Koeman to napokon aj priznal.

Nevyužité šance

Barcelona mala až 3 možnosti na to, aby sa ujala vedenia v tabuľke Primera Division, ale nevyužila ani jednu z nich. Najväčšiu možnosť spálila v zápase s Atléticom Madrid a práve tento zápas do veľkej miery ukončil nádeje Barcelony na zisk titulu.

Mentálne nastavenie a intenzita

V zápase proti Levante sme na Barcelone jasne videli psychickú únavu. Katalánci však počas sezóny psychicky vypli v nejednom zápase.

Zranenia

Z tohto pohľadu to nebola ľahká sezóna. Ansu Fati, Philippe Coutinho, Sergi Roberto, Gerard Piqué a Ronald Araujo vynechali kvôli zraneniam veľkú porciu zápasov.

Inkasované góly

Katalánci sú v obrane zvyčajne solídni, ale nie v tomto ročníku. Veď v 36. kolách inkasovali až 36 gólov. Na mužstvo, ktoré chce získať titul, je to jednoducho priveľa.

Individuálne chyby

Priveľa hráčov robilo naozaj hlúpe chyby a z toho vyplynulo množstvo inkasovaných gólov. Veľký podiel viny na tom majú Clement Lenglet a Samuel Umtiti, ale previnilcov je viacero.

Efektivita

Koeman sa na tejto faktor sťažoval pri nejednej príležitosti. Barcelona si v tejto sezóne dokázala vytvoriť množstvo gólových šancí, ale premeniť ich bol kameň úrazu. To podčiarkuje až 7 nepremenených pokutových kopov.

Bez rotácie

Koeman už niekoľko týždňov využíva viac menej rovnakú základnú jedenástku. Niekoľko hráčov úplne odstavil.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-05-15 19:47:49
Na zranenia sa vyhovárať je úbohé.Sme Barcelona, aj keď nám niekto vypadne máme vyhrávať.A pokiaľ viem aj Real mal zranenia a tuším aj omnoho viac
2021-05-15 19:58:24
Mne je až zle, keď čítam "mentálne nastavenie..." psychika a pod.

Nevravím, že to nie je podstatné, ale oni sú "mentálne dole" už pekných pár rokov.

Možno by trebalo zainvestovať do nejakého "mentalného" kouča.