Barcelona dnes odohrá posledný ligový zápas v tejto sezóne na Camp Nou. Jej súperom bude Celta Vigo a veríme, že nás čaká príjemne futbalové predstavenie, proti súperovi, ktorý nemá v obľube brániť.

Už pred zápasom je zrejmé, že zverenci Ronalda Koemana domrvili koncovku La Ligy takým spôsobom, že sa v podstate sami vyradili z boja o majstrovský titul. Nevyšiel im zápas proti Granade, nedokázali poraziť ani Atlético a klincom do rakvy bola nedávna remíza na pôde Levante. Matematicky však Barcelona stále nejakú tú šancu má a preto sa dnes musí pokúsiť získať plný počet bodov. Čo by sme si počas tejto konfrontácie mali všímať?

1. Pozor na útok Celty

Santi Mina, Brais Mendez, Nolito a samozrejme Iago Aspas môžu byť hrozbou pre akéhokoľvek súpera a najmä pre Barcelonu, ktorej defenzíva stojí na hlinených nohách. Táto štvorica ofenzívnych hráčov Celty Vigo nastrieľala 38 z 51 ligových gólov v tejto sezóne.

2. Messi mieri k 30. gólu v sezóne

Leo Messi je na najlepšej ceste k zisku ďalšej Trofeo Pichichi vo svojej kariére, piatej v rade a ôsmej celkovo. Pred Karimom Benzemom a Gerardom Morenom má náskok 7 gólov. Len jeden presný zásah mu chýba k okrúhlej 30. Mnohí by si aj stavili na to, že sa mu to podarí už dnes.

3. Celta stále sníva o Európe

Celta je vo veľmi podobnej situácii ako Barcelona - kým Katalánci majú malé šance na zisk ligového titulu, Celta ma malé šance na to, že sa jej podarí postúpiť do Európskej ligy. Celta je v súčasnosti na 8. mieste 5 bodov za Realom Betis a Villarrealom na 6. resp. 7. pozícii, takže zisk troch bodov by ju udržal v boji. V oboch prípadoch nádej zomiera posledná a preto sa obe mužstvá dnes pokúsia vydolovať zo zápasu čo najviac.

4. Barcelona má na Camp Nou problémy

Camp Nou v tejto sezóne nemôžeme označiť za pevnosť, ktorou bol pre Barcelonou po uplynulé roky. Barcelona doma v poslednom čase prehrala s Granadou, remizovala s Atléticom a Celta sa tak výjazdu do metropoly Katalánska nemusí až tak veľmi obávať.

5. Griezmannova pozícia

Po nedbalej prihrávke zo strany Griezmanna, ktorá nakoniec viedla ku góle Levante, bude zaujímavé sledovať reakciu trénera Koemana. Holanďan v priebehu sezóny v nejednom prípade ukázal, že po slabých výkonoch vie hráčov prísne potrestať a je otázne, či sa Griezmann dostane na trávnik v základe alebo začne zápas na lavičke. V každom prípade sa pozornosť bude sústrediť na bývalú hviezdu Atlética Madrid.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-05-16 12:41:40
Na 5. miesto by som dal kto nahradí Frenkieho a ako ho zastúpi