Katalánsky denník Sport dnes píše o Ilaixovi Moribovi, ktorý vo včerajšom zápase proti Celte Vigo nahradil Frenkieho de Jonga v základnej jedenástke. Mladík na Camp Nou opäť raz predviedol skvelú kondičnú pripravenosť a dôstojne zaskočil za holandského záložníka.

18-ročný Španiel sa v zápase proti Celte Vigo objavil v základe a veľmi rýchlo sme si mohli všimnúť, že na ihrisku dostal za úlohu prevziať povinnosti Frenkieho de Jonga. Ilaix Moriba hral na pravej strane záložnej formácie a bol veľmi aktívny v presingu a získavaní lopty v priestore, v ktorom svoje akcie rozvíjali najkreatívnejší hráči Celty Vigo - Nolito, Denis Suarez či dokonca Iago Aspas.

V prvej fáze zápasu si Ilaix nechcel komplikovať život. Snažil sa hrať na jeden dotyk a rýchlo pracovať s loptou. Často sa spoluhráčom ukazoval do lopty, chcel sa zapojiť do kombinácií. Takticky bol veľmi disciplinovaný. Vo fyzickej hre dominoval nad súpermi vďaka výbornej stavbe tela a pripravenosti. Týkalo sa to súbojov bok po boku, ale aj vzdušných či bežeckých súbojov.

Ilaix má už vo veku 18 rokov odohraných 13 ligových zápasov vo farbách Barcelony. V nedeľu sa po tretíkrát ocitol v základnej jedenástke. Predtým takúto možnosť od Koemana dostal v zápasoch proti Deportivu Alavés (5:1) a Granade (1:2). Záložník vo všetkých predchádzajúcich zápasoch ukázal vzhľadom na svoje vek mimoriadnu odvahu a tú sme v jeho hre videli aj včera. Mladík hral ako v prvom, tak aj v druhom polčase nekompromisne a aktívne. Po zmene strán skúšal svoje šťastie aj pri strelách z diaľky.

Ronald Koeman bol s výkonom Moribu po zápase s Celtou Vigo veľmi spokojný. 18-ročný odchovanec La Masie sa na trávniku zdržal do 85. minúty, keď bol vystriedaný Miralemom Pjanićom.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-05-17 11:29:03
Dôstojne je malo.
2021-05-17 11:46:54
že dôstojne :D aspon sme sa pobavili keď už nič