V základnej zostave FC Barcelona v záverečnom kole La Ligy určite nájdeme nezvyčajné tváre kvôli početným absenciám v tíme. Niekoľko hráčov tak dostane šancu ukázať svoju kvalitu v poslednom zápase sezóny proti Eibaru.

Ronald Koeman dnes nemôže využiť služby Marc-André ter Stegena, ktorý absolvoval operáciu kolena a takisto chýbajú Messi a Pedri, ktorý dostali od klubu povolenie ukončiť sezónu a vycestovali na dovolenku, aby si oddýchli pred blížiacimi sa medzinárodnými turnajmi. Jasné je aj to, že chýbať bude Clement Lenglet kvôli vylúčeniu v predchádzajúcom zápase.

V bránke Barcelony sa s najväčšou pravdepodobnosťou objaví Neto, pre ktorého to môže byť posledný zápas na Camp Nou. Vylúčiť sa každopádne nedá to, že Koeman vsadí na Iñakiho Peñu, ktorý podáva výborné výkony v rezerve klubu. Ak tréner Barcelony zachová rozostavenie na troch obrancov, Lengleta by mal nahradiť Oscar Mingueza, hoci minúty chce aj Samuel Umtiti. Katalánsky denník Sport špekuluje, že v zostave sa môže objaviť Junior Firpo, ktorého sme na trávniku nevideli už veľmi dlho.

V strede poľa by mal Pedriho nahradiť Ilaix Moriba, ale do hry chcú zasiahnuť aj Riqui Puig a Miralem Pjanić. Na ligový debut vo farbách Barcelony čaká Matheus Fernandes. Kto však nahradí Messiho? Odpoveď na túto otázku je pomerne zrejmá - bude to Antoine Griezmann, ktorý by tým pádom hral na svojej prirodzenej pozícii. Po boku Francúza by sa mohol objaviť jeho krajan Dembélé. V závislosti od rozostavenia sa na ihrisko môžu dostať Martín Braithwaite či Francisco Trincão, ktorých ďalšie zotrvanie na Camp Nou nie je isté.

Očakávať veľa zmien v zápase proti Eibaru nemôžeme, pretože ak Barcelona prehrá a Sevilla vo svojom zápase zvíťazí, dostane sa na tretie miesto v tabuľke La Ligy. Katalánci by v tom prípade prišli o 6,5 milióna eur, no zároveň by si ešte viac zhoršili už bez tak pošramotenú povesť z koncovky sezóny. Katalánci sa zápas pokúsia vyhrať o čom svedčí aj nominácia od Ronalda Koemana. Na zozname nominovaných chýbajú hráči z rezervy. Povolaný bol jedine Konrad de la Fuente, ktorý sa však v nomináciách sporadicky objavoval aj predtým.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-05-22 14:02:42
Joj, prial by som si aspoň raz vidieť hrať zostavu v rozostavení 4-3-3, v zložení Alba,Araujo,Mingueza,Dest-Pedri,Puig, De Jong- Messi, Dembele, Konrad .... ale to už túto sezónu nebude a tú ďalšiu tiež nie ... Škoda