Robert Fernandez, bývalý športový riaditeľ FC Barcelona, poskytol rozhovor pre Radio Marca, v ktorom sa vyjadril k uplynulej sezóne v podaní Ronalda Koemana, zotrvaní Lea Messiho v Barcelone či o príchode Samuela Umtitiho na Camp Nou.

Fernandez aj napriek kritike hodnotil sezónu prvého tímu Blaugranas pod vedením Ronalda Koemana pozitívne: "Práca Koemana bola mimoriadna, veľmi dobrá, takmer do samotného záveru bojoval o titul. Mužstvu ukázalo ukážku toho, aké môže byť výborné. V Barcelone neexistuje nič také ako prechodná sezóna," uviedol.

Bývalý športový riaditeľ priznal, že keď pracoval v klube, posilniť Barcelonu bolo nesmierne náročné: "Ako športový riaditeľ musíte vždy dosiahnuť konsenzus. Problém Barcelony spočíva v tom, že je veľmi ťažké vylepšiť jej káder, pretože ten je vždy skvelý," povedal.

Španiel bol okrem iného zodpovedný za to, že do Barcelony prestúpil Samuel Umtiti, ktorý až do momentu zranenia hrával výborne: "Keď prišiel, dojmy boli také, že bude najlepším ľavonohým stopérom nielen v Európe, ale aj na svete. Kvôli šampionátu a problémom s kolenom si prešiel trápením a bolo pre neho ťažké napredovať. Prišiel o svoje miesto v základnej zostave reprezentácie aj v Barcelone. Želám mu, aby sa uzdravil, pretože bol výnimočný futbalista," priznal.

Fernandez okrem toho vidí Messiho budúcnosť v Barcelone pozitívne: "Zostane, pre mňa je to jasné. Nakoľko ho poznám, zostane. Nemám takú informáciu, je to len môj dojem," dodal.

zdroj: Radio Marca
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-05-27 21:43:21
Ano,sam si to pokaslal.ze si nedal to koleno zoperovat - ozaj bol vyborny...skoda ho.
2021-05-27 22:55:27
V jednu chvíli dost možná i nejlepší na světě byl, naprostá skála, pak přišlo to koleno a všichni známe, jak to pokračovalo...