FC Barcelona dnes oficiálne ohlásila návrat stopéra Erica Garcíu. Poďme teda zistiť o našom novom hráčovi nejaké zaujímavosti.

1. Základné info

Eric je 20-ročný pravonohý stopér a narodil sa v Barcelone. Výškou 1.83 metra síce nevyniká, ale dokáže zahrať aj na pozícii pravého krajného obrancu.

2. La Masia

Eric pôsobil v La Masii takmer 10 rokov. Na drese nosil číslo 3 a bol kapitánom skoro vo všetkých vekových kategóriách.

3. Manchester City

V lete 2017 prestúpil do Manchestru City. Jeho skvelé výkony mu už rok po prestupe vyslúžili debut v A-tíme Pepa Guardiolu. Celkovo za „áčko“ anglického celku nastúpil 35 krát.

4. Trofeje

Napriek mladému veku už García vyhral 1x Community Shield, 3x Carabao Cup a jeden titul Premier League.

5. Národný tím

Už v roku 2017 začal reprezentovať Španielsko a to za tím do 16 rokov. V auguste roku 2020 prvýkrát naskočil aj za seniorský tím repre v zápase proti Ukrajine, kedy na ihrisku nahradil Sergia Ramosa. Svojimi výkonmi si taktiež vyslúžil od Luisa Enriqueho miestenku na „tohtoročné“ EURO.

6. Vzory

Eric počas svojho pôsobenia v La Masii viackrát v rozhovoroch spomenul, že medzi jeho vzory patrí Gerard Piqué a Javier Mascherano.

7. Ansu Fati

Eric sú s Ansum veľkí priatelia a hrali spolu aj v La Masii.

8. Ďalší „kamaráti“

Ansu nebude pre Erica jediná známa tvár. Hrával totiž aj s brankárom béčka Arnauom Tenasom a Sergim Rosanasom.

9. „García“

Priezvisko García je v Španielsku najviac populárne. Eric bude v Barcelone 23. hráčom s týmto priezviskom.

10. Zadarmo

Ako už mnohí viete, mladý stopér k nám príde úplne zadarmo po vypršaní zmluvy v tíme Pepa Guardiolu. Môžeme teda získať veľa muziky za málo peňazí.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-06-01 11:35:39
Když si vzpomenu, jak ho Barto ho chtěl mermomocí koupit, jestli si dobře vzpomínám, tak to bylo okolo 20m. Při tom v tý době by nám (zima 2020) stejně moc nepomohl. Tahle by přišel zadarmo a těch cca 20 se může využít na jiný post.
2021-06-01 12:12:23
Joseho Enriqueho...