FC Barcelona potvrdila na svojich sociálnych sieťach príchod brazílskeho obrancu.

Emerson Royal je treťou posilou Barcelony. Hráč strávil posledná dva roky v Reale Betis a katalánsky klub využil opciu na jeho prestup, ktorá by mala činiť 9 miliónov eur. Zmluvu podpíše do roku 2024. Emerson hráva na pozícii pravého krajného obrancu a dostal sa aj do nominácie Brazílie na tohtoročnú Copa Américu.

Brazílsky obranca vyniká rýchlosťou a útočnými výpadmi, vďaka ktorým v Betise strelil 5 gólov a na 10 prihral. Emerson pred Betisom hrával ešte v Ponte Preta a Atleticu Mineiru. Debut absolvoval vo februári 2017.

Emerson nastúpil za bielozelených 79 krát a minulú sezónu dopomohol tímu Manuela Pellegriniho k postupu do Európskej Ligy. Brazílčan vtedy odohral 3186 minút, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov tímu zo Sevilly. Royal je veľmi platný aj v ofenzívnej činnosti. Za posledné sezóny mali viac asistencií spomedzi obrancov len Jordi Alba, Jesús Navas a Kieran Trippier.

Za národný tím hrával pravidelne za tím do 20 rokov a v novembri 2019 si odkrútil aj debut za áčko v zápase proti Južnej Kórei.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

16 komentáre
2021-06-02 11:25:31
3 dní 3 posily
2021-06-02 11:26:13
Žeby nám konečne na RB začalo svitať na lepšie časy?
Prajem mu aby s Destom utvorili vyváženú dvojičku. Na Serginovi je vidieť, že je ešte bojazlivý a nevie nájsť pohodu. Snáď mu príchod Emersona prinesie nie len konkurenciu ale aj trošku inšpirácie, predsa len skúsenosti má z La Ligy on výrazne väčšie.