Zistite viac o našom novom pravom obrancovi.

Najnovší prírastok do prvého tímu bude na drese nosiť „E. Royal“. Prečo „Royal“? Nemajte strach, dozviete sa.

1. Prečo Royal?

Celým menom Emerson Aparecido Leite de Souza začal v sezóne 2019/20 používať na svojom drese prezývku, ktorú mu dala jeho teta ešte zamlada. Prezývka „Royal“ vznikla vďaka firme Royal, ktorá mala reklamu na želé a v nej bola postava s veľkými ústami. Emerson ako dieťa často plakal, pričom doširoka otváral ústa. Preto mu teta pridelila túto prezývku.

2. Z favely do sveta

Nový hráč blaugrana prešiel dlhú cestu od svojho detstva, keď býval v Sao Paule vo „favele“, čo je zhluk obydlí špecifický napríklad pre Rio de Janeiro. Hráč je na svoj pôvod a úspech hrdý a aj preto má na ruke vytetované „da favela para o mundo“, čo znamená „z favely do sveta“. Emerson taktiež vo veľkej miere podporuje ľudí, ktorí tam stále bývajú a počas pandémie im posiela balíčky s jedlom.

3. Z útoku do obrany

Z postu útočníka ho v jedenástich rokoch stiahol tréner na pozíciu defenzívneho záložníka a následne na kraj obrany, keďže tam nikoho iného na tento post nemal.

4. Prvý gól

2. apríla 2018 strelil Royal svoj premiérový gól. Rana z diaľky vtedy zabezpečila zisk „Copa do Interior“ pre Ponte Preta, klub v Sao Paole, kde strávil väčšinu svojho detstva.

5. Jordanove slová

„Vždy som veril, že keď do toho pôjdem naplno, výsledky sa dostavia. Nikdy nerobím nič na pol plynu, pretože viem, že ak by som tak robil, výsledky by tiež boli polovičné.“ To je výrok Michaela Jordana, ktorý je veľkou inšpiráciou pre Emersona.

6. Úsmev prosím

Royal je známy pre svoj úsmev. „Nemám rád nudných ľudí“ povedal. „V Brazílii máme takú identitu. Radi trávime čas s ľuďmi, rozprávame sa a smejeme. Ja som šťastný a moja rodina sa stále usmieva.“

7. Pokračovanie tradície

Aloisio, stopér, z ktorého Johan Cryufff urobil pravého obrancu, Belletti, Dani Alves, Adriano, Douglas a teraz Emerson. Séria Brazílčanov, ktorí pôsobili v Barcelone na poste krajného obrancu.

8. Ďalší Brazílčan

Fausto Dos Santos bol prvým a Emerson aktuálne posledným zo 43 Brazílčanov pôsobiacich na Camp Nou.

9. Cafú

Dvojnásobný majster sveta Cafú je od detstva idolom pre nášho nového talentovaného hráča. Cafú bol dokonca v decembri zaradený do Dream Teamu Ballon Ballon d'Or.

10. Pripravený reprezentovať

Royal bol povolaný reprezentovať „Seleçao“ na blížiacej sa Cope Américe, ktorá sa na poslednú chvíľu presunula práve do Brazílie kvôli zlej pandemickej situácii v Argentíne.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2021-06-02 20:28:12
To 3., prišiel ďalší univerzál?