Z rozhodnutia klubu sa na slávnostnom odovzdávaní Zamorovej a di Stéfanovej trofeje v Madride nezúčastnili ocenení hráči FC Barcelona, Víctor Valdés a Lionel Messi. Ceremoniálu sa za klub zúčastnil prezident FC Barcelona Sandro Rosell.

Prezident klubu mal možnosť prehovoriť na pondelňajšom ceremoniáli v Madride, organizovanom madridským denníkom Marca, ktorý odovzdával ocenenia za individuálne výkony v sezóne 2010/11 v Primera i Segunda División. Rosell spomenul, že „aktuálne vedenie v lige je vedľajšie, keďže liga sa len začala“ a že „musíme ísť krok po kroku bez náhlenia“, ako to robil klub v posledných rokoch. Zároveň vyzdvihol úroveň súťaže, keď povedal, „nie je to liga dvoch, ale 20 tímov.“

Prezident FC Barcelona vyzdvihol, že „futbal zjednocuje a nie rozdeľuje“ a pochválil „krok vpred“, keďže Marca v poslednej dobe „znormalizovala vzťahy s Barcelonou. . . Keď niekto podáva ruku je normálne ju prijať,“ uviedol Rosell.

No Valdés a Messi neboli na ceremoniáli prítomní a to z rozhodnutia klubu, v nádeji, že vzťahy budú v budúcnosti ešte vylepšené. Victor Valdés tretíkrát za sebou získal Zamorovu trofej pre najlepšieho brankára v La Lige, keď dostal iba 16 gólov v 32 zápasoch. Takisto Lionel Messi bol tretíkrát po sebe ocenený trofejou Alfreda di Stéfana pre najlepšieho hráča v La Lige, keď hlasovanie prebehlo na internete a následne záverečný výber bol urobený komisiou. Obe ocenenia pre barcelonských hráčov prevzal Pere Gratacós, riaditeľ FC Barcelona v oblasti športových vzťahov.

Ďalším oceneným hráčom Blaugranas bol Jonathan Soriano, ktorý dostal dve ocenenia. Hráč FC Barcelona B, ktorý sa zotavuje zo zranenia kolena z predsezónnej prípravy, získal trofej Pichichi za 32 gólov v sezóne 2010/11 a tiež Zarrovu trofej pre najlepšieho španielskeho strelca v Segunda División. Soriano, ktorý bol na ceremoniáli prítomný vysvetlil, že plánuje svoj návrat na trávnik „do dvoch či troch týždňov.“

zdroj: totalbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.