Lucas Digne, bývalý hráč FC Barcelona, v rozhovore pre L'Equipe porozprával niečo o tréneroch, s ktorými pracoval počas svojej kariéry. Medzi nimi spomenul aj Luisa Enriqueho či Ernesta Valverdeho.

Najlepší stratég

"Ancelotti. Veľmi dobre analyzuje súpera a číta zápasy. Snaží sa prispôsobiť hráčom, ktorých má k dispozícii každý víkend. Počas jedného zápasu vie lusknutím prstov zmeniť rozostavenie. Ľahko to v sprostredkuje. Aj Luis Enrique bol v tomto dobrý. O taktike sme s ním hovorili 5-10 minút. A tak to cez víkend fungovalo. Bolo to neuveriteľné. Všetci vnímali pokyny, ale inštrukcie boli veľmi jasné a precízne. Enrique pozoroval tréningy z vrchu, ako práce na stavbe. Sledoval, či línie boli dobre rozostavené, vysvetľoval akcie, ktoré chcel. Tréningy boli nakrúcané. Rovnaké to bolo u Ancelottiho, na tréningu nám ukázal 5-minútové video a bodka. S týmto typom trénerov je to najľahšie."

Tréneri, ktorých v rozhovore nezmienil

"Spomenul som len tých, ktorý na mňa mali nejaký vplyv. S Blancom som mal osobitý vzťah, tiež s Ernestom Valverdem, ktorý ma trénoval jeden rok. Nebol dobrý vo vyjadrovaní. Nemal to vo svojej povahe. Hovoril s Messim, ktorý bol kapitánom, ale musel vynaložiť určité úsilie. Bolo vidieť, že je dosť utiahnutý. Na začiatku ma to zaskočilo."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-06-08 13:08:31
škoda toho chalana že odišiel, bol dobrou konkurenciou Albovi, len nedostal adekvátny priestor aby sa viac chytil...
2021-06-08 14:07:27
jo jo, Lucho má něco do sebe