Jordi Cruyff bol včera hosťom programu El Larguero, v ktorom porozprával o tom, prečo prijal ponuku Barcelony a čo bude mať od 1. augusta na starosti.

Návrat do Barcelony

"Tentokrát som o tom vôbec nepochyboval. V posledných rokoch sa objavili rôzne možnosti, ale teraz z dôvodu rôznych okolností nastal ten správny čas, aby som sa vrátil domov. Posledný rok bol veľmi ťažký. V súčasnosti je to iné, vzniká niečo nové a je to vidieť, preto chcem v tomto projekte pomôcť."

Motivácia

"V priebehu posledných rokov prebiehal dialóg a boli tu rôzne nápady, ale necítil som to, čo teraz. Barcelona nie je o konkrétnych ľuďoch, je to veľký klub. Vždy je najdôležitejší pre svoju históriu a fanúšikov. Dospel som k záveru, že je to dobrý moment. Mám veľkú túžbu, chcem pomôcť tomuto tímu. Pracovať začnem 1. augusta, keď už budem oslobodený od predchádzajúcich záväzkov."

Funkcia v klube

"Budem pomáhať na tých športových miestach, kde vznikne takáto potreba, na mnohých miestach. Ale samozrejme, že nie z trénerskej lavičky. Viem, že niektorí si môžu pomyslieť, že počas posledných troch rokov som bol trénerom, ale do Barcelony prichádzam v inej úlohe. Trénerom je Koeman, ja som tu len na to, aby som pomáhal, pretože v kluboch tohto typu je veľa práce."

Ronald Koeman

"Má veľké skúsenosti, dobre pozná klub, viedol mužstvo vo veľmi ťažkej sezóne. Nie je nový, vie, ako veľmi je pod tlakom a aké sú očakávania. Prispôsobil sa a má motiváciu, aby bol úspešný."

Štýl

"Ľudia radi hovoria o taktike, dokonca aj vtedy, keď sú hráči od seba vzdialení len na pár metrov. V Barcelone sa vždy hovorí o priestore, DNA, hre po stranách, dlhých loptách z hĺbky, tak ako má hrať tento klub. Moje obľúbené rozostavenie je 4-3-3, ale môj otec používal aj 3-4-3."

Messi

"Neviem, či zostane. Ja začínam pracovať od 1. augusta."

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-06-09 13:55:35
Prezradil? Nemyslím si ?Po prečítaní rozhovoru stále neviem, čo bude robiť
2021-06-09 16:37:33
Dufam,ze nebude mat pravo kafrat Koemanovi do prace.