Oscar Mingueza včera formálne debutoval v seniorskej reprezentácii Španielska v priateľskom zápase s Litvou, hoci do zápasu zasiahli len hráči z reprezentácie do 21 rokov. Obranca po skončení zápasu poskytol rozhovor pre rádio RAC1.

"Koeman je tréner, ktorý mi veľmi pomohol. Pripravil pre mňa video s taktickými aj technickými korektúrami... Mám veľkú radosť z toho, že zostal v klube. V súčasnosti som v prvom tíme a myslím si, že s ním strávim predsezónu a potom uvidíme, čo sa stane. Dúfam, že v Barcelone zostanem počas celej sezóny a pomôžem mužstvu ako sa len bude dať," povedal Mingueza.

Obranca zdôraznil dôležitosť nadviazania spolupráce s psychológom: "Po športovej stránke to bola najlepšia sezóna v mojom živote. Som veľmi vďačný všetkým, ktorí vo mňa verili. Keď som bol v Barcelone B, stratil som trochu sebavedomie. Prijal som najlepšie rozhodnutie, ktorým bolo požiadať o pomoc zvonku a veľmi mi to pomohlo zvládnuť ťažké obdobie. Pomoc psychológa bola jednou z kľúčových vecí, ako zo seba vyťažiť maximum," priznal.

"Je to chúlostivý okamih, ale nemohli sme byť so seniorskou reprezentáciou. Po celý čas sme boli zatvorení v izbách. Sme pripravení urobiť to, čo je potrebné," povedal o situácii v španielskom národnom tíme.

zdroj: RAC1
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-06-09 16:33:53
Velmi sympaticky a snazivy hrac,dufam,ze skusenostami bude stale lepsi a lepsi a zostane!
Dokaze sa priznat,ze potreboval psychologa..../aky rozdiel oproti Dembelemu/...
2021-06-09 20:26:20
Tak Mingueza a aj Araujo sa mi svojou hrou a pristupom pacili. Hlavne Mingueza. Dal ho na stoper? hral. Dal ho na pravu stranu? Hral. A vzdy odohral nadstandard. jednoducho hrac ktory k nam patri.