Katalánske médiá zhodne informujú o tom, že FC Barcelona odštartovala revolúciu v mládežníckom futbale. Na začiatok prepustila Francisca Javiera Garcíu Pimientu, ktorý mal v rezerve klubu ešte rok platnú zmluvu a ktorý sa nedávno vyjadril, že v budúcnosti by rád trénoval aj prvý tím Blaugranas.

José Ramon Alexanko, ktorý je zodpovedný za mládežnícky futbal v Barcelone, mal Pimientu ešte počas tohto týždňa ubezpečiť, že si trénerský post udrží, hoci boli zmenené podmienky v jeho zmluve, keď mu klub znížil variabilnú zložku. Ešte včera García Pimienta naživo sledoval zápas juvenil A a v pondelok mal naplánované stretnutie s cieľom prediskutovať prestupy na budúcu sezónu. Medzičasom bol dnes ráno pozvaný do Ciutat Esportiva, kde ho viceprezident Rafa Yuste a Alexanko informovali o tom, že je prepustený a poďakovali mu za doterajšiu prácu, no rozhodnutie prečo bol vyhodený, mu nevysvetlili.

Čistky však s Garcíom Pimientom len začali - s Barcelonou sa rozlúčia aj Alex García, šéf skautov, taktiež Aureli Altimira, šéf oddielu 11-členných futbalových mužstiev a zároveň aj Jordi Roura, šéf sekcie mládeže. Niektoré zdroje informujú, že budúcnosť Rouru ešte stále nie je istá. Barcelona prepustí aj Maria Ruiza, ktorý bol v rezerve zodpovedný za médiá.

V súčasnosti nie je jasné, kto nahradí Garcíu Pimientu. Špekuluje sa o príchode Rafu Márqueza, ale novinári tvrdia, že ešte stále nemá trénerskú licenciu. Druhým kandidátom je Sergi Barjuan.

AKTUALIZÁCIA

FC Barcelona prepustenie Garcíu Pimientu potvrdila už aj oficiálne.

zdroj: ESPN mundodeportivo.es RAC1 fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-06-11 13:21:38
Tak,to som v šoku?...
To by ma veru nenapadlo...
2021-06-11 13:23:24
Clovek nevidi do hlbky,ale pre nas fanusikov prinajmensom cudne rozhodnutie...ako sa vravi,ked sa rube les,lietaju triesky.