Gerard Piqué poskytol rozhovor pre Ibaia Llanosa, v ktorom okrem iného hovoril o možnosti prestupu Erlinga Hålanda do Barcelony a o svojej budúcnosti.

Prezývka Presidente

"Ľudia ma tak volajú, považujú to za zábavné. Ja si ešte stále užívam futbal. Chcem pokračovať v kariére."

Erling Håland

"Nemám potuchy, čo sa stane. Dúfam, že nakoniec prestúpi sem. Chcem, aby u nás boli špičkoví hráči, ale rozhodnutie patrí klubu. Vedenie vie, čo urobiť."

Georginio Wijnaldum

"Nevedel som, že mal blízko k podpisu zmluvy s Barcelonou. Nakoniec si vybral PSG. Je to jeho rozhodnutie a je potrebné ho rešpektovať. Klub neinformuje hráčov o postupoch v prestupových rokovaniach. O všetkom sa dozvedáme z médií."

Kun Agüero

"Poznám ho už veľmi dlho. Skontaktovali sme sa prostredníctvom sociálnych sietí. Hral som proti nemu na Majstrovstvách sveta do 20 rokov. Pochádzame z rovnakej generácie hráčov z roku 1987. Je to skvelý človek. Leo Messi o ňom hovorí samé dobré veci."

Koniec kariéry

"Keď sa rozhodnem opustiť Barcelonu, jednoducho ukončím kariéru. Neprestúpim do žiadneho iného klubu. Ak mi Koeman povie, že už so mnou nepočíta, bude to pre mňa znamenať koniec. Chcem hrať len za Barcelonu. Nemal by som motiváciu, ak by som si obliekol iný dres."

Lukratívna ponuka

"Neodišiel by som. V tejto etape mojej kariéry sú peniaze na vedľajšej koľaji. Hrať doma je na nezaplatenie. Mám tu rodinu, priateľov... Je jedno, koľko by mi ponúkli. Viac peňazí neznamená viac šťastia v živote. Tu mám všetko. Vždy sa usilujeme o to, aby sme boli šťastní, a moje šťastie je tu."

Úcta

"Keď som v Madride, kde by som sa teoreticky mal cítiť horšie, všetci sa ku mne správajú dobre. Neraz som tam bol s klubom, ale zároveň som sa vybral na prechádzku či do baru. Mám priateľov, ktorí sú fanúšikmi Espanyolu či Realu Madrid."

Espanyol

"Chcel som, aby postúpil do Primera Division. Opäť chcem hrať na jeho štadióne. Hrávam tam veľmi rád. O to viac s fanúšikmi. Je to súčasť hry. Preferujem, keď je napätie, než aby malo chýbať súperenie."

Kritika

"S nikým nemám zlé vzťahy, nemám nijakú zášť. Snažím sa rešpektovať všetkých a ja sám chcem byť rešpektovaný. Kritika tu bola vždy. Ak si neviete poradiť s kritikou, nehrajte futbal. Musíme akceptovať pripomienky aj náročné chvíle. V žiadnom prípade by ste nemali preháňať."

Isabel Díaz Ayuso

"Mám s ňou dobré vzťahy. Hlasovanie si nechám pre seba. Je to súkromná záležitosť."

Piskot počas zápasov v reprezentácii

"Nikdy som nechcel mať s nikým vykopanú vojnovú sekeru. O to viac kvôli vlastným činom. Spomínam si, že keď som bol s reprezentáciou, chcel som, by ľudia mohli hlasovať a bol som vypískaný. Je to súčasťou šou. Koniec koncov si na to na ihrisku viete zvyknúť. Hrám už toľko rokov, že na ihrisku mám hrošiu kožu. Keď sa vrátim domov, plačem, cítim emócie. Som ako plyšový macko."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-06-12 09:04:57
ty se vy*er na fotbal a běž do politiky.. na fotbal už beztak nemáš a to tvoje couvání a motání se je k smíchu
2021-06-12 09:52:30
Skvelý človek a srdciar Barcelony, dúfam že v áčku potiahne ešte jednu sezónu a potom by mohol pomôcť Béčku k postupu.