Xavi Vilajoana, bývalý člen vedenia FC Barcelona, poskytol rozhovor, v ktorom vyjadril komentoval včerajšie čistky v La Masii. Vilajoanu prekvapilo najmä to, že Laporta vyhodil aj trénera rezervy Garcíu Pimientu.

"Som veľmi prekvapený. Ešte pred 15. dňami väčšina z prepustených ľudí dostala informáciu, že v klube budú pokračovať. Nerozumiem, že napriek odlišnému plánu im bolo povedané niečo úplne iné. Neviem, čo sa stalo, ale normálne to nie je."

"García Pimienta je definíciou človeka, ktorý miluje klub. Vychoval veľmi veľa hráčov. Nie som schopný pochopiť toto rozhodnutie, podobne ako osoby, s ktorými som sa rozprával. Je absurdné prepustiť niekoho len preto, že chcete najať niekoho z vašich. Tiež mám svojich známych, ale o niečo také by som nikdy ani len nepokúsil."

"Mám dojem, že tu neexistuje žiadny plán. Nebol predstavený počas kampane, aby ho socios mohli zhodnotiť. Nech nikto nehovorí, že ide o ekonomickú otázku, pretože to nie je pravda. Ak sa tréner prepustí preto, lebo rezerva nepostúpila, ideme zlým smerom. Dostať sa takmer na koniec a potom stratiť hlavu. Nie som pesimista, ale v tejto veci mám taký dojem. No prebiehajú v klube nejaké čistky?"

"Ronald Koeman dôveroval a vsádzal na mladých hráčov z rezervy, Barcelona už dlho potrebovala takého trénera. Také niečo tu nebolo od čias Setiéna či Valverdeho."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-06-12 11:24:00
"Ronald Koeman dôveroval a vsádzal na mladých hráčov z rezervy"
Haha, tento mytus siria i byvali clenovia vedenia?
"Barcelona už dlho potrebovala takého trénera" + "Také niečo tu nebolo od čias Setiéna či Valverdeho."
To je blazon ten clovek, ludia neberte tie drogy od neoverenych dilerov. :))