Jorge Valdano poskytol rozhovor pre portál La Nación, v ktorom porozprával aj o Leovi Messim. Bývalý futbalista aj tréner pochválil svojho rodáka, ktorého považuje za najlepšieho na svete.

"Milujem Messiho, ktorý nikdy nespadne, keď ho zasiahnu, ktorý sám vyhráva zápasy, strelí v nich tri góly a na druhý deň vezme svoje deti do školy, ako by bol obyčajný človek. Robí najlepšie to, čo robia všetci, ale robí aj veci, ktoré iní nedokážu. Len zriedkavo u neho vidíme nešportové správanie, sú len reakciou napríklad na prehry. Pozrime sa však na to, či bol niekto, kto bol počas posledných 15. rokov rozhodujúcejší ako Leo?"

"Diego Maradona bol skvelý a ich genialita bude večná. Obsadil u nás možno až priveľmi dôležité miesto, aby sme teraz necítili jeho stratu, jeho smrť zranila všetkých. Kondolencie do Argentíny prichádzali z celého sveta."

"Pre niektorých hráčov z reprezentácie je ťažké stať sa lídrami v európskych kluboch. Aj napriek neúspechom národného tímu bolo obdobie, že prestíž argentínskeho futbalu bránili skvelí hráči pôsobiaci v najlepších kluboch. Krajina od Di Stéfana, Maradonu či Messiho vždy očakávala viac. Lionel Scaloni si získal rešpekt medzi mladšími aj staršími hráčmi, ale máme mnohých debutantov, čo znamená, že mužstvo je v procese výstavby."

"Atlético zaslúžene vyhralo ligu, pretože Barcelona a Real sú v období transformácie, preto to Los Rojiblancos využili vďaka svojej vyspelosti."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.