FC Barcelona má začiatok predsezónnej prípravy naplánovaný na 9. a 10. júla, kedy sa hráči podrobia lekárskym vyšetreniam. 12. júla sú na programe prvé tréningy a Ronald Koeman dúfa, že na trávniku sa objavia aj Ansu Fati, Philippe Coutinho a Marc-André ter Stegen. Denník La Vanguardia zhrnul, v akej fáze rehabilitácie sa jednotliví hráči nachádzajú.

Najbližšie k návratu má Philippe Coutinho

Záložník absolvoval 2 operácie a mimo hru je už 6 mesiacov, no v súčasnosti takmer úplne normálne trénuje s reprezentáciou Brazílie. Necíti žiadne problémy a všetko prebieha podľa plánu. Komplikácie, ktoré hráča trápili po prvej operácii, sa po tej druhej už neobjavili. Coutinho by mal stihnúť začiatok prípravy spolu s prvým tímom Blaugranas. Pripomenieme, že Brazílčan sa zranil 29. decembra v zápase proti Eibaru a o 4 dni neskôr absolvoval prvú operáciu kolena. Po konzultáciách v Katare bol zákrok zopakovaný už v Brazílii. Vzhľadom na ďalšiu nevydarenú sezónu na Camp Nou a privysoký plat, sa ho Barcelona môže pokúsiť počas leta predať.

Ansu Fati nemá po dlhom čase žiadne problémy

La Vanguardia píše, že koleno mladíka už neopúcha a hráč necíti žiadne bolesti. Jeho rehabilitácia prebieha podľa predpokladov, ale ešte nie je v záverečnej fáze. Fati v súčasnosti pracuje v posilňovni a v bazéne a nikto sa neodváži stanoviť aspoň približný dátum návratu do zápasového kolotoča. Fati po psychickej stránke zvláda celú situáciu veľmi dobre. Oficiálne informácie hovoria o tom, že absolvoval 2 operácie, hoci médiá píšu o jednej navyše. Odchovanec La Masie je na maródke už od novembra, ale v klube s ním počítajú aj do budúcnosti a veria, že stihne začiatok budúcej sezóny.

Ter Stegen je na začiatku rekonvalescencie

Nemecký brankár absolvoval operáciu pravého kolena pred deviatimi mesiacmi a teraz sa rozhodol pre ďalší chirurgický zákrok, aby sa vyriešil problém s rovnakým kolenom. Za týmto účelom vycestoval 20. mája do Švédska a ľudia z jeho okolia po troch týždňoch ubezpečujú, že všetko prebieha dobre, hoci v súčasnosti sa nachádza na začiatku celej rehabilitácie a o brankára sa starajú fyzioterapeuti.

zdroj: La Vanguardia
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-06-13 13:34:03
Cou a Barca si velmi nesadli, snáď sa ho podarí predať a on v novom pôsobisku nájde svoju formu, Fatimu prajem, aby sa po uzdravení vrátil do svojej bývalej formy a neostal stagnovať a čo sa Stegiho týka, tomu veľmi uškodilo, že nemá na svoj post žiadnu konkurenciu, túto sezónu sa to plne prejavilo, keď úplne stratil svoje čaro. V čase, keď bol u nás ešte Jasper, by si to nedovolil, pretože by ho mohol ľahko nahradiť, snáď teraz dostane šancu predviesť sa náš brankársky odchovanec a trochu Stegiho vystraší.
2021-06-13 20:38:17
Dúfam že Phillipe sa vráti ale už v inom tíme