Leo Messi poskytol pred štartom Copa América rozhovor pre denník Olé. Kapitán Albicelestes porozprával niečo o šanciach Argentíny a atmosfére v tíme.

Messi na začiatku vyjadril svoju radosť zo stretnutia s mladými fanúšikmi: "Je krásne vidieť ich tváre, keď môžem byť s nimi, odfotiť sa alebo niečo iné. Je ťažké vysvetliť tieto pocity, pretože ich podpora je veľmi silná a veľká. Som na to hrdý a veľmi sa mi to páči," uviedol kapitán národného tímu Argentíny.

A je to zaslúžené. Tvrdo si o to bojoval, však? Sme krajina, kde sa niekedy zle počíta.

"Aby som bol úprimný, bolo obdobie, počas ktorého sme si mohli reprezentáciu užívať viac. Dosiahli sme pekné veci. Spomínam si na šampionát v Brazílii, ktorí ľudia prežívali naplno. Turnaje Copa América, v ktorých sme sa dostali do finále a niektorí chalani nikdy predtým nič také nedosiahli. Zdá sa, že ide len o vyhrávanie, ale nie je to tak, však? Dôležitá je celá cesta, po ktorej ideme spolu. Myslím si, že vtedy to nebolo dostatočne ocenené a bolo pre nás ťažké bojovať o všetky tie veci. Hoci sme nezískali žiadnu trofej, užili sme si veľa zábavy. Chceli sme byť majstrom v každom turnaji, boli sme veľmi blízko, ale kvôli detailom sa nám to nepodarilo. Máme však veľmi dobré spomienky, snáď nebudú posledné, dúfam, že ich bude viac."

Myslíš si, že vás už vnímajú ako 'nie Messiho generáciu'? Teraz sa už nepozerá tak krivo na to, čo ste dosiahli.

"Trochu sa to zmenilo, zmenila sa aj tlač. Vtedy bolo všetko čierno-biele, bolo to veľmi ťažké. Všetko sa trochu upokojilo, to je dobre. Reprezentácia sa od tlače trochu vzdialila kvôli tomu, ako sa správala a kvôli tomu sa vzdialila aj od fanúšikov, pretože k ním sa dostáva práve takto... Len zriedka sme mohli byť v ich blízkosti. V tej dobe obe strany odmietali to, čo sme prežívali, cítili sme, že na nás útočia.... Z tohto dôvodu sme nechceli rozprávať. Teraz je to iné, máme mnohých mladých hráčov, vďaka tomu sme začali odznova. Takto je to dobré. Reprezentácia patrí všetkým a spoločne sa musíme snažiť dosiahnuť tie najvyššie ciele - Majstrovstvá sveta a Copa América. Je to spoločná práca, fanúšikovia a novinári nás musia sprevádzať."

Myslíš si, že je to teraz tak?

"Áno, teraz je to iné, držíme spolu. Snáď to tak aj zostane, pretože je to pre nás oveľa jednoduchšie."

Rozviazalo to hráčom v reprezentácii trochu ruky? Môžete pracovať s chladnejšou hlavou?

"Myslím si, že áno, je to jednoduchšie a lepšie pre všetkých. Tešíme sa na turnaj, je výnimočný, iný, pretože bude bez fanúšikov. Osobne však veľmi chcem na tomto turnaji hrať."

zdroj: Olé
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-06-13 21:22:34
Co říkáte na Depaye a Wijnalduma? Wijnaldum nic moc, ne? Depay rozhodně zajímavější hráč....myslím zápas proti UK
2021-06-13 21:22:52
Vamos Argentína ??????