Stanovené termíny na ukončenie realizácie projektu Espai Barça opäť nebudú dodržané. Josep Maria Bartomeu uisťoval, že celý projekt bude vybudovaný v priebehu nasledujúcich štyroch rokov, ale teraz je zrejmé, že sa tak nestane.

Denník Ara informuje, že Barcelona nestihne zrenovovať Camp Nou podľa plánov a istý čas bude musieť hrávať na inom štadióne. Prezident Joan Laporta preto prišiel s návrhom, aby Katalánci svoje zápasy počas istého obdobia hrávali na Estadi Olimpic Lluis Companys, ktorý bol predtým domovom Espanolu.

"Konečné rozhodnutie bude závisieť od výsledkov kontroly," uviedol člen vedenia FC Barcelona v súvislosti s prebiehajúcim auditom v klube. Závery z auditu by sme mohli spoznať začiatkom júla. "To určí, čo budeme môcť urobiť, ako to môžeme urobiť a kedy to dokážeme," povedal.

Najnovší odhad nákladov, ktorý prinieslo vedenie Bartomeau, hovoril o investícii vo výške 815 miliónov eur, hoci v súčasnosti je jasné, že cenovka porastie a môže pokojne presiahnuť jednu miliardu euro. Referendum medzi socios pritom prebehlo ešte v roku 2014 a vtedy sa náklady pohybovali na úrovni 600 miliónov eur. Kedy sa práce na projekte rozbehnú naplno, je otázne, pretože hoci Laporta nevylúčil začiatok prác na koniec tohto roka, pravdepodobnejší je už rok 2022.

zdroj: marca.com
foto: forcabarca.sk

Diskusia

1 komentár
2021-06-14 08:02:04
Myslím že nikto z nás nie je prekvapení :D Veď ten stanovený termín sa už 8-krát posunul :D