Tréner Holandska Frank de Boer porozprával o prístupe Memphisa Depaya na Majstrovstvách Európy a charaktere novej posily FC Barcelona.

Tréner zdôraznil, že útočník vie byť sebakritický, ale zároveň je aj veľmi sebavedomý: "Memphis je prvý kritikom samého seba. Presne vie, kedy hrá dobre a kedy nie je na svojej najlepšej úrovni. Je to veľmi sebavedomý hráč čo patrí medzi jeho prednosti. Takže kritika na neho nemá veľký vplyv, pretože je prvý, ktorý po zápase vie, ako hral. Tiež presne vie, čo chce," uviedol De Boer.

De Boer si v každom prípade myslí, že Depay sa počas európskeho šampionátu môže prezentovať ešte lepšie: "Mohol by hrať lepšie ako doteraz. Myslím si, že v priebehu turnaja sa bude zlepšovať. Potrebujeme, aby bol na svojej najlepšej úrovni, ak chceme odohrať skvelý turnaj a dostať sa ďaleko. Je to pre nás výnimočný futbalista," povedal.

Tréner je presvedčený, že oznámenie transferu do Barcelony môže dať Depayovi niečo navyše a pre tím je prospešné aj to, že situácia sa teraz vyjasnila: "V takýchto otázkach je vždy lepšie mať jasno, vedieť, kde sa bude hrať v budúcej sezóne, aby ste sa mohli na 100% sústrediť na turnaj. Je to spôsob ako sa vyhnúť rozptýleniu, takže v tomto smere je to úľava pre všetkých," dodal.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-06-20 18:48:05
Tak to by mel byt kazdy fotbalista no...
2021-06-20 19:30:26
Trenerovi verim, je to moje povinost jako fanouska. A kdyz trener chce, chci taky. On vi co dela, ja jsem jen gaucovy fanousek. Nikdy nikoho nesoudim dokud neodehraje mnozstvi zapasu a tak to bude i ted. Vitej Memphis a hodne stesti :)