Prezident FC Barcelona Joan Laporta predniesol prejav až uprostred zhromaždenia socios compromisarios. Laporta ubezpečil, že po schválení rozpočtov z predchádzajúcich rokov sa v klube skončila určitá éra a potvrdil svoj záväzok, aby nasledujúce roky odkazovali na tie najlepšie obdobia v histórii klubu.

Laporta sa ujal slova po vzhliadnutí videa sumarizujúceho sezónu 2019/2020: "Toto je dôkaz, že minulá sezóna nebola dobrá, hovorím o ročníku 2019/2020, ktoré sa z nejakých dôvodov natiahli do konca leta. V každom prípade sa dnes končí obdobie, ktoré bolo tienisté a udialo sa veľa vecí, ktoré by sa stať nemali. Končí sa schválením účtovnej závierky 19/20 a 20/21, čo bolo dôležité. Ďakujeme, že ste vynaložili úsilie na splnenie technických požiadaviek a mohli sme pokračovať. V sezóne 2019/2020 sme neboli v klube, ale chceli sme urobiť video, aby sme si boli vedomí, že stať sa môžu aj také veci. Videli sme úspechy, góly a oslavy, ale vyskytli sa aj veci, ktoré sa nemali stať a niektoré z nich poškvrnili náš erb a našou povinnosťou je zistiť fakty a vyvodiť zodpovednosť voči vinníkom, čo aj urobíme, keď predstavíme správu 20/21 a vypracujeme vyčerpávajúci report, za ktorý sme zodpovední od 17. marca 2021 a predchádzajúce vedenie za uplynulé obdobie," uviedol Laporta.

"Dnes sa začína vynikajúca etapa v histórii Barcelony, som o tom presvedčený. Veľmi milujeme Barcelonu a chceme prinavrátiť radosť barcelonismo, aby sa vrátili lepšie časy, ktoré máme všetci v pamäti. Chceme, aby sa stali súčasnosťou v našom klube. Do budúcnosti sa musíme pozerať s maximálnou dávkou optimizmu a sily, a na tomto základe zmeníme túto situáciu. Ja a moji spolupracovníci z vedenia sme presvedčení, že to urobíme," pokračoval.

"Vybrali ste si nás, aby sme prinavrátili radosť barcelonismo, zvrátili finančnú situáciu a aby Barcelona mala vo svete športu svoj význam, čo je kľúčové. Na to, aby sme dosiahli tieto ciele, sme vytvorili plán, ktorý realizujeme. Máme čoraz viac informácií a prijímame rozhodnutia, ktoré sú podľa nášho názoru najlepšie. Nebudeme dávať falošné sľuby, ktoré nebudeme schopní splniť. Nebudeme sa neustále sťažovať a neprijímame rozhodnutia len kvôli tomu, aby sme sa revanšovali. Na nasledujúcom zhromaždení socios compromisarios budem mať to potešenie vám predstaviť náš výkonný tím, ktorí si výborne počína v týchto náročných časoch," povedal prezident Barcelony.

"Situácia je komplikovaná, ale Barcelona má veľmi silné aktíva. Dostávame rôzne ponuky, pretože existujú ľudia, ktorí klubu naďalej veria. V Barcelone je opäť vedenie, berieme na seba zodpovednosť. Cítime sa dôstojnými dedičmi nášho zakladateľa Joana Gampera, od jeho čias sa Barcelona stala klubom známym a uznávaným vo svete pre našu históriu, úspechy, hráčov a hráčky a to, čo reprezentujeme. Chceme, aby to tak bolo aj naďalej, zaviazali sme sa, aby bol klub známy, uznávaný, obdivovaný a rešpektovaný vo svete. Tento záväzok si udržíme tak dlho, pokiaľ budeme zodpovední za vedenie Barcelony prostredníctvom výziev, ktoré nám prinesú nadchádzajúce roky. Nech žije Barça!" uzavrel.

zdroj: fcbarcelona.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-06-20 20:59:04
Ja bych chtěl jen vědět, jestli ti, co byli zodpovědní za tuhle siutaci, budou nějak trestání. Tohle přece není normální. To nevěděli, že na to další vedení, co bude po nich nepříjde? Buď je to úplná debilita nebo si to neumím vysvětlit
2021-06-20 21:09:53
"Pôžičky nevyužijeme na prestupovom trhu, ale to aby bol klub stabilizovaný."
Keď som písal že veľké peniaze na hráčov nebudú, tak som bol u niektorých členov za debila že podceňujem Barcelonu :D vitajte v reálnom svete páni, hlavne tí čo chceli v lete kupovať Haalanda a pod.