Holandsko vo včerajšom zápase na európskom šampionáte porazilo Macedónsko. Memphis Depay si do štatistík pripísal gól aj dve asistencie a po stretnutí poskytol rozhovor pre médiá, v ktorom hovoril aj o prestupe do Barcelony.

"V mojej kariére boli vždy vzostupy aj pády, dobré aj zlé obdobia a to všetko vás núti učiť sa. Preto si myslím, že príchod do Barcelony predstavuje v mojej kariére veľký krok vpred. Bolo to nevyhnutné, táto téma po všetky tie dni visela vo vzduchu, takže nemôžem povedať, že som počas týchto dní na to nemyslel, ale teraz je už všetko jasné. Dvojročná zmluva? Jednoducho takto som sa dohodol s klubom," uviedol Depay.

Výkon Depaya v zápase proti Macedónsku pochválil aj jeho spoluhráč: "Memphisovi sa vedie výborne. V predchádzajúcich zápasoch niektoré veci nefungovali, ale taký je Memphis, veľmi riskuje a to je dôvod, prečo je skvelým hráčom. Ako mužstvo ho musíme podporovať, aby bol ešte lepší. Niekedy niečo nevyjde, ale mnohokrát áno a Memphis vie, že môže hrať ešte lepšie. Cítim k nemu zvláštne puto, najprv sme spolu hrali v PSV a potom v reprezentácii," povedal Wijnaldum, ktorému Depay prihral na gól.

"Vedel som, že Depay a Wijnaldum môžu hrať veľmi dobre," priznal tréner Holandska Frank de Boer. Výkon Depaya v zápase sledoval z tribúny aj Jordi Cruyff, ktorý od 1. augusta začne pracovať pre Barcelonu.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-06-22 19:59:19
Už se na něj těším ☺️