Barcelona a predstavitelia Lionela Messiho spolu jednajú o predĺžení zmluvy už týždne. Pozitívne výsledky mali mať stretnutia prezidenta klubu Joana Laportu s agentom a otcom Lea Jorgem Messim.

Viaceré dôveryhodné zdroje v Španielsku uvádzajú, že konečne došlo k finálnej dohode, ktorá má udržať najlepšieho hráča na svete v klube po ďalšie dva roky. Oficiálne potvrdenie sa očakáva buď dnes alebo zajtra na Leove 34. narodeniny. Zmluva by mala taktiež obsahovať možnosť predĺženia o ďalší rok. Po vypršaní kontraktu je vysoko pravdepodobné, že sa Leo bude ako ambasádor Barcelony sťahovať do americkej MLS, kde by mal pôsobiť v klube Davida Beckhama. Sám Argentínčan vyjadril vôľu hrať v USA v rozhovore pre La Sexta: „Viackrát som tvrdil, že chcem žiť a hrať v USA. Vždy to bol jeden z mojich cieľov. Či sa to však stane, to neviem.“

Čo sa týka finančnej stránky kontraktu, Messi mal akceptovať redukciu platu. Jeho lásku ku klubu je nespochybniteľná. La Pulga nikdy nevyslovil vetu typu „zvýšte mi plat alebo odídem“. Peniaze pre neho nie sú priorita. Messiho hlavnou požiadavkou bol športový projekt. Mnoho ľudí, ktorí poznajú Lea, tvrdia, že mu ide o vyhrávanie trofejí. Nemá rád, ak tím nie je schopný bojovať o tímové trofeje. Leo verí Laportovi a majú spolu skvelý vzťah: „Leo vie, že ak niečo sľúbim, tak to aj dodržím. On to vie a povedal mi, že si to na mne cení.“

Kapitán Kataláncov podpísal svoj prvý kontrakt na servítku v decembri 2000. Odvtedy strelil v 778 zápasoch 672 gólov, čím je s prehľadom najlepší strelec v histórii klubu. Jeho predĺženie už nie otázkou „či“ ale „kedy“. Ak sa nič nečakané neudeje, príbeh Lea v Barcelone bude pokračovať.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-06-23 14:43:02
❤️❤️❤️❤️❤️❤️ už ne ch je to oficiálne ??
2021-06-23 14:54:54
Toto sa dalo čakať a budem rád, ak sa to potvrdí. Ale bol by som ešte radšej, ak by sa nám konečne podarilo aj niekoho normálne predať, lebo tých "pacientov" na odchod je až príliš veľa a držia sa tu ako kliešť pod kožou. A kto nebude súhlasiť s odchodom, bez rozpakov na tribúnu, inak to nepôjde. Je mi jasné, že majú super zmluvy, vďaka Bartovi, ale bohužiaľ.