Prvý tím FC Barcelona odštartoval predsezónnu prípravu už v pondelok ráno. Od konca uplynulého ročníka uplynulo vyše 6 týždňov, no príprava Barcelony na nadchádzajúci ročník prebieha aj napriek viacerým nevyriešeným záležitostiam. Madridský denník Marca sa pozrel bližšie na tie najdôležitejšie.

Messi stále nepredĺžil

Zmluva Lea Messiho s Barcelonou oficiálne vypršala 30. júna a klub doteraz oficiálne neinformoval o predĺžení spolupráce s Argentíncom. Laporta síce tvrdí, že všetko je v najlepšom poriadku, ale klub musí vyriešiť niekoľko záležitostí týkajúcich sa finančného stavu na Camp Nou, aby naplnil finančné fair play La Ligy a mohol Messiho zaregistrovať. Do začiatku sezóny 2021/2022 zostáva už len mesiac a nad Messiho zotrvaním v metropole Katalánska visí veľký otáznik.

Bez veľkého predaja

Katalánci stále nedokázali predať aspoň jednu zo svojich najväčších hviezd, aby vylepšili finančnú situáciu v klube a znížili výdavky na platy. Je zrejmé, že pandémia koronavírusu výrazne ovplyvnila situáciu na prestupovom trhu a Barcelona bude mať problémy počas tohto leta zarobiť na predaji hráčov z kádra. Medzičasom sa Ousmane Dembélé zranil, čo situáciu len skomplikovalo, pretože Francúz bude po operácii mimo hru niekoľko mesiacov. Existuje však možnosť, že Blaugranas zarobia aspoň na odchode Antoine Griezmanna.

Ďalšie zranenia

Ansu Fati a Philippe Coutinho sú mimo hru kvôli zraneniam, ktoré utrpeli ešte v uplynulej sezóne a doteraz sa nedokázali dať úplne do poriadku. Marc-André ter Stegen podstúpil v máji operáciu a vynechal EURO2020. Na európskom šampionáte sa však zranil Ousmane Dembélé, musel podstúpiť operáciu a chýbať bude minimálne 4 mesiace.

Otázniky nad predĺžením kontraktov

Dembélé, Sergi Roberto a Moriba sú hráči, ktorí potrebujú predĺžiť zmluvu s Barcelonou. V prípade prvého menovaného sa situácia z pohľadu klubu kvôli zraneniu hráča skomplikovala. Barcelona plánovala na krídelníka vyvíjať tlak, prípadne ho počas leta predať. Zranenie jej však prekazilo plány. Ilaix Moriba na druhej strane odmietol prvú ponuku klubu a ten ho za to potrestal preradením do rezervy v rámci predsezónnej prípravy. Aj budúcnosť Sergiho Roberta v klube je neistá.

Znižovanie miezd

Barcelona sa musí vtesnať do platového limitu, ktorý stanovila La Liga a teda znížiť hráčom prvého tímu platy. Klub v tejto záležitosť nevydal žiadne oficiálne vyhlásenie, no Ronald Koeman v piatok uviedol: "Každý musí vedieť, kde sme. Tí z nás, ktorí poznajú stav klubu, sú znepokojení. Rovnako ako minulý rok, hráči pomohli klubu a ak bude potrebná ešte väčšia pomoc, musia sa usilovať, podobne ako ja ako tréner."

Chýbajúci záložník

Blaugranas mali veľmi blízko k transferu Georginia Wijnalduma na základe voľného prestupu, no Holanďan sa nakoniec rozhodol pre lepší športový projekt v Paris Saint-Germain. Barcelona tak potrebuje hráča s podobným profilom, aby zaplátal dieru v záložnej formácii.

Koeman pokračuje

Nad Koemanovou budúcnosťou na Camp Nou visel ešte pred niekoľkými týždňami veľký otáznik. Holandský tréner však po dosiahnutí dohody s novým vedením bude pokračovať v klube aj v nasledujúcom ročníku.

Posily a odchody

Katalánci oficiálne oznámili príchod posíl ako Emerson, Agüero, Depay a García. Traja poslední menovaní prestúpili na Camp Nou na základe voľného prestupu. Teraz je však rad na odchody. Niektorí hráči ako Todibo, Firpo či Aleñá už odišli, ale na prestupovom zozname sú ďalšie mená. Laporta totiž potrebuje urobiť v kádri miesto a vylepšiť aj výdavky na mzdy.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-07-14 07:30:08
tych problemov je tolko, ze za jedno leto ich neporiesi nikto, ani keby bol klub hoc i pod nutenou spravou, chce sa to prejavi ste zbavit napr Griezmanna a kolesa vozu sa pohnu tym spravnym smerom, zial aj tu plati, ze ked sa rube les, tak budu lietat triesky.Rana (problemy barceoony) este stale silno krvaca, plus do nej sypu sol (hraci na odpis, media) a teda hojit sa bude dosti pomaly, zaklad vsak je ten, ze sa pracuje na zotaveni... bude dobre... vişca!!!
2021-07-14 08:03:45
No to sa bude musiežť poriadne uskromniť aj Messi. Keby išiel za 20M tak nie je problém. Musí vedieť, že Laporta nemôže to tu rozpredať aby mal zmluvu.(teda predať Griezmanna)