Messi rozumie ťažkej finančnej situácii v klube a súhlasil so znížením platu o polovicu.

34 ročný Argentínčan sa podľa viacerých médií dohodol s Barcelonou na všetkých detailoch zmluvy a oficiálne oznámenie je len otázkou dní. Leo nakoniec podpíše zmluvu na 5 rokov s polovičným platom a výstupnou klauzulou 600 miliónov eur. Tieto informácie na svojom twitteri potvrdil aj Fabrizio Romano.

Na túto správu čakali culés po celom svete. Najlepší hráč histórie si zníži svoj plat o 50% len preto, aby mohol pokračovať v katalánskom veľkoklube. Podľa L'Esportiu došlo k tejto dohode v stredu a oficiálne oznámenie môžeme očakávať do konca mesiaca. Messi, ktorý je už druhý týždeň bez zmluvy, vyhral v nedeľu ráno s národným tímom Copa Americu a splnil si tak obrovský sen.

Leo týmto krokom zbaví Barcelonu ťažkého finančného bremena. Tá však ešte pred jeho podpísaním potrebuje všetko právne urovnať. Nie je však pochýb, Messi bude vo svojej kariére pokračovať práve na Camp Nou. Napriek platnosti zmluvy do roku 2026 je možné, že bude obsahovať klauzulu s možným odchodom do MLS. Argentínčan už viackrát vyjadril túžbu pôsobiť v USA. Podľa denníka Sport Messi pri návrhu zníženia platu vôbec neváhal a súhlasil.

zdroj: marca.com
foto: Barca Universal

Diskusia

8 komentáre
2021-07-15 08:30:47
❤️??
2021-07-15 08:34:56
Takže Tonko je momentálne najlepšie a najviac plateným hráčom FC Barcelona? Haluz? No, snáď aj Toník, pokiaľ ostane, urobí podobné gesto....