Memphis Depay dnes pricestoval do Barcelony. Holanďan sa môže už zajtra pripojiť k tréningu. Depay po príchode do klubu poskytol pre médiá aj prvé vyjadrenie.

Holandský útočník ukončil dovolenku a už dnes sa objavil na Camp Nou, kde absolvoval lekársku prehliadku a zajtra sa má pripojiť k tréningu podobne ako Frenkie de Jong, Ronald Araujo, Clement Lenglet či Antoine Griezmann. Je však nepravdepodobné, aby sa objavil v najbližšom zápase proti Gymnàstic, ktorý sa odohrá v stredu a to kvôli nízkemu počtu tréningov. Oficiálna prezentácia hráča sa bude konať vo štvrtok po návrate Joana Laportu z Izraela.

"Ahoj všetci, tu je Memphis. Práve som pricestoval do Barcelony a som veľmi nadšený z tejto novej výzvy, nového dobrodružstva. Dúfam, že sa čoskoro uvidíme na štadióne," povedal Holanďan po príchode do klubu.

"Je to výnimočný deň, som veľmi nadšený z príchodu na štadión a do klubu. Všetko je veľmi pekné, bude to úžasný deň. Dúfam, že získam veľa trofejí, pretože práve kvôli tomu som prišiel do tak veľkého klubu. Práve to reprezentuje Barcelona, ktorá má veľmi bohatú históriu. Neviem sa dočkať, až spoznám všetkých, ktorí sú v klube," priznal Depay.

Útočník dnes teda začína svoje dobrodružstvo na Camp Nou: "Len teraz som priletel z dovolenky a teraz nastal čas, aby som sa opäť koncentroval. Chcem začať sezónu dobre a plne sa sústrediť. Pokúsim sa čo najrýchlejšie prispôsobiť. Obľubujem ofenzívny futbal a na ihrisku som rád kreatívny, vytváram šance, asistujem, strieľam góly. Herný štýl Barcelony je pre mňa dokonalý. Som veľmi šťastný," uviedol.

Depay zároveň vyzdvihol úlohu Ronalda Koeman pri jeho rozhodovaní prestúpiť do Barcelony: "Vďaka nemu som urobil veľký pokrok, najmä v reprezentácii, pre mužstvo som bol veľmi dôležitý. Veľmi mi veril a pomohol mi, keď som bol zranený. Veľmi ma podporoval a naliehal, aby som sem prišiel a podpísal kontrakt s najlepším klubom na svete. Som veľmi šťastný, že som tu, myslím si, že som pripravený bojovať," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-07-19 21:41:35
Držím mu palce aby se adaptoval :). Jeho styl jsem v Lyonu žral. Škoda že na 9tku nebo křídlo. Být to na 10 kde by ukázal svůj top potencionál, vůbec bych se nebál. Takhle mimo post bez možnosti totální volnosti se bojím, že se jeho styl totálně utaví a bude k ničemu. Ale přeji mu jen to nejlepší a že mu nebude taková adaptace vadit :).
2021-07-19 21:42:10
Takže keď nezíska trofeje tak bude zdrhať? :D