Riaditeľ mládežníckej sekcie FC Barcelona José Ramon Alexanko vysvetlil hráčom v La Masii nové pravidlá. Katalánska televízia TV3 uvádza, že od novej sezóny majú mladí futbalisti okrem iného zakázané používať mobilné telefóny v klubových objektoch či nosenie extravagantných účesov.

Mladí hráči FC Barcelona musia akceptovať nové pravidlá, ktoré vstúpia do platnosti od novej sezóny 2021/2022. Niektoré nariadenia sú logické, napríklad zákaz používania mobilných telefónov v šatni, na ihrisku či počas zápasov. Ostatné pravidlá pôsobia dosť kontroverzne. Alexanko zakazuje hráčom nosiť extravagantné účesy či farbiť si vlasy krikľavou farbou. Riaditeľ La Masie predstavil tieto pravidlá všetkým trénerom v akadémii tento pondelok.

Ako informovala televízia TV3, mladíci budú musieť odovzdať svoj mobilný telefón delegátovi klubu ihneď po svojom príchode do klubu. Naspäť ho dostanú až pri odchode zo šatne. Cieľom týchto nariadení je, aby sa mládež sústredila výlučne na futbal a nepublikovala na internete fotografie či videá alebo iný obsah v hodinách, počas ktorých sa zdržiava v klube.

Klub okrem toho plánuje dôslednejšie sledovať správanie sa hráčov, najmä počas diskusií s trénermi za účasti verejnosti. Hlavným cieľom všetkých predpisov je obnoviť disciplínu a morálku, ktorá sa podľa ľudí pracujúcich v La Masii v priebehu posledných rokov značne uvoľnila, čo mohlo viesť z výraznému zhoršeniu imidžu klubu.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-07-22 11:46:35
Aj tetovanie by im mohli zakázať. Myslím, že futbalisti to s tými tetovaniami už preháňajú.
2021-07-22 13:10:48
Já bych jim zakázal nosit bílá trička. Přehání to a mohlo by to ukázat náklonnost k Realu. Dále vycházet pravou nohou z šatny, protože to přináší štěstí a přece ti nebudou pokoušet. Nemluvě o botách. Měli by nosit pouze normální, levné. Žádné Jordany a další blbostí nevkusné. Řetězy sundat hned. Zbytek by se rozhodl za pochodu, ale blonďáci s modrými očima jsou vždy vítáni....