Tréner FC Barcelona po víťazstvo nad Gymnàstic Tarragona hodnotil zápas v rozhovore pre BarçaTV.

Aké závery budú vyvodené z tohto stretnutia?

"Predovšetkým som rád, že všetci zahrali po 45 minút. V prvých týždňoch prípravy je to dôležité. Myslím si, že to boli dva rozdielne polčasy. Odkedy Gymnàstic hral v desiatich, dominovali sme v hre a vytvárali sme si šance. Výsledok je veľmi dobrý. Všimol som si veľa pozitívnych vecí."

Čo si myslíš o hráčoch, ktorí sú momentálne k dispozícii?

"Všetci sa vrátili v dobrom stave. V posledných dňoch sme tvrdo pracovali. Bol to náš prvý zápas, ktorý nám umožnil pripraviť sa z kondičného hľadiska. Navyše, vďaka tomu, že sme nasadili dvojicu rozličných tímov, sa mohol každý ukázať, najmä mladí hráči. Niekoľko hráčov je možné pochváliť, ale teraz nebudem menovať. Veľmi ma teší návrat fanúšikov. Na začiatku to bolo trochu zvláštne, ale je dobré, že sa verejnosť vrátila."

Aj keď išlo len o 2 000 divákov, bol to tvoj prvý zápas v úlohe trénera pred fanúšikmi...

"Veľmi ma to teší! Aj kvôli hráčom, ktorým sa teraz tlieska po dobrých akciách a cítia podporu. Veľmi nám to chýbalo."

Veľmi dôležitá je aj trpezlivosť pri čakaní na nové posily. V sobotu sa ku kádru pripojí viacero hráčov.

"Je dôležité, aby sme mohli využívať hráčov, ktorí sa teraz vracajú z dovolenky. Zostáva nám skutočne len málo času na tréning s celým kádrom. Musíme teraz hrať dobré zápasy, najmä počas sústredenia v Nemecku, kde zahráme s VfB Stuttgart a RB Salzburg. Pôjde o zápasy na vysokej úrovni, ktoré nám umožnia vyvodiť viac záverov."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-07-21 22:21:35
Já jo… Collado, manaj a Gavi se mi moc líbil