Prvý tím Blaugranas pokračuje v prípravách na novú sezónu. Už zajtra zverenci Ronalda Koemana odohrajú druhý priateľský zápas, tentokrát proti Girone. Na ihrisku by sa mal objaviť už aj Memphis Depay, ktorý bol včera predstavený ako hráč FC Barcelona.

Na včerajšom tréningu trénovali len hráči, ktorí sa vrátili z dovolenky po Majstrovstvách Európy: Antoine Griezmann, Clement Lenglet, Frenkie de Jong a Memphis Depay. Prítomný bol aj Nico Gonález, ktorý nezasiahol do prvého prípravného zápasu kvôli zdravotným problémom. Dnes sa v tréningovom centre objavili všetci dostupní hráči z kádra Barcelony.

Zajtrajší priateľský zápas proti Girone môže byť neoficiálny debutom Memphisa Depaya v drese Blaugranas. Holanďan má za sebou len 4 tréningy pod vedením Ronalda Koemana, ale madridský denník AS uvádza, že predsa len dostane na trávniku šancu. Depaya na prvých tréningoch podporovali Frenkie de Jong a Sergiño Dest, ktorí hovoria po holandsky a prekladali mu pokyny kondičného trénera Alberta Rocu.

Druhým hráčom, ktorí na seba priťahuje pozornosť culés, je Antoine Griezmann. Francúz patrí medzi hráčov, ktorí môžu opustiť Camp Nou počas letného prestupového obdobia, no pre Ronalda Koemana je naďalej veľmi dôležitosťou súčasťou tímu a pokiaľ sa jeho budúcnosť nevyrieši, bude figurovať v jeho plánoch. Na ihrisku sa zajtra môžu objaviť aj Frenkie de Jong a Clement Lenglet, no aj spomínaný Nico González.

Denník AS zdôrazňuje, že Koeman má k dispozícii len 11 hráčov prvého tímu, ale určite využije aj ďalšie zápasy na rotáciu, aby testoval nové nápady. Naposledy sa vo veľmi dobrom svetle ukázal Rey Manaj, ktorý v zápas proti Gymnàstic strelil hetrik.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-07-23 20:36:07
Chyba mi v článku čas výkopu.. Ale to len taky detail. Som zvedavý na Depaya