FC Barcelona v pondelok oznámila, že dosiahla s Neymarom dohodu o ukončení právnych sporov. Klub aj futbalista podpísali dohodu, ktorou sa ukončili súdne ťahanice trvajúce niekoľko rokov. Spory sa ťahali od roku 2017 a teraz, keď je už všetko urovnané, katalánsky denník Sport sa pokúsil zhrnúť podrobnosti.

Prvý spor začal v auguste 2017, keď Barcelona zažalovala Neymara za porušenie zmluvy. Išlo o súdny spor zamestnávateľa voči zamestnancovi. Barcelona sa domáhala vrátenia 8,5 milióna eur, ktoré vyplatila futbalistovi v rámci prémie za predchádzajúce predĺženie kontraktu.

Druhý súdny spor začal Neymar v reakcii na prvý krok zo strany FC Barcelona. Neymar v auguste 2017 zažaloval Barcelonu na pôde FIFA. Domáhal sa vyplatenia druhej časti bonusu za predĺženie kontraktu. Brazílčan od Barcelony požadoval vyplatenie 26 miliónov eur.

Barcelona uložila túto sumu u notára a neodmietla ju hráčovi vyplatiť, len požiadala Neymara o potvrdenie, že zostane na Camp Nou na čas, ktorý bol uvedený v zmluve, ktorú podpísal. Barcelona mala hráčovi vyplatiť zvyšnú časť bonusu po uzatvorení prestupového obdobia. Súdny proces sa konal v októbri 2019 a rozsudok sme spoznali v júni 2020, keď bolo futbalistovi nariadené vrátiť Barcelone 6,8 milióna eur.

Ostatné spory

Tretí spor medzi oboma stranami sa odohral v decembri 2019, keď Neymar zažaloval Barcelonu a požadoval od Barcelony 'odškodné' vo výške 3,5 milióna eur. Brazílčan obvinil Barcelonu z toho, že "konala v absolútne zlej viere" a snažila sa mu pomstiť za to, že podpísal zmluvu s PSG.

Štvrtý diel tejto telenovely sa začal písať v novembri 2020, keď Barcelona zažalovala Neymara a požadovala od neho 10,2 milióna eur. Tvrdenie sa zakladalo na skutočnosti, že Barcelona si odrátala z daní nižšiu čiastku, než tú, ktorú Neymar mal zaplatiť počas svojho pôsobenia na Camp Nou. Barcelona neskôr vysvetlila, že pri uplatňovaní daňových zákonov existujú nezrovnalosti a že situáciu je potrebné vysvetliť.

Komentár Neymara

Barcelona v pondelok vydala vyhlásenie a Neymar to komentoval na Twitteri slovami: "Posúvam ďalej informáciu, ktorú predtým publikovala FC Barcelona a potvrdzujem, že sme dospeli k dohode so španielskym klubom a týmto spôsobom sme definitívne ukončili súdny spory medzi oboma stranami."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-07-28 12:11:09
Neverím, že Laporta platil. Skôr tipujem, že našiel čosi, čím to vyriešil štýlom "Ney, ukončime to, inak vytiahnem "toto" alebo podobne.
2021-07-28 16:45:41
A mozno to bol len spor medzi Bartom s jeho vedenim a Neyom.
A Barto je prec a spory tiez...
Tiez len moja uvaha- ozaj by Laporta tak lahko neplatil- ani nema z coho.