Rey Manaj patrí medzi víťazov tohtoročnej predsezónnej prípravy v Barcelone. V dvoch zápasoch strelil 4 góly, jeho hodnota citeľne stúpla a médiá už píšu, že klub sa ho chystá predať. Dnes sa však do Barcelony vráti Martín Braithwaite a novinári si lámu hlavu nad tým, aký to bude mať vplyv do Albánca.

Obaja hráči sú na predaj. V kontexte Manaja sa hovorí o odchode do Sassuola, ale objavili sa aj špekulácie, ktoré ho spájajú s prestupom do Cádizu či Famalicaa. Katalánsky denník Sport sa domnieva, že niektoré osoby v Barcelone by Manaja nechali v klube a radšej by predali Braithwaitea. Súčasná hodnota Manaja je 4,5 milióna eur. V uplynulej sezóne útočník odohral 22 zápasov a strelil 14 gólov.

Braithwaite pre porovnanie odohral v minulom ročníku 42 zápasov a strelil 7 gólov, takže jeho priemer je ďaleko horší. Ronald Koeman pritom na sústredenie do Nemecka vzal jedného aj druhého útočníka a až tam sa rozhodne, čo bude ďalej.

Okrem Dána sa z dovolenky vracajú aj Jordi Alba a Sergio Busquets. Alejandro Balde však napriek tomu zostane s prvým tímom, pretože v kádri iný ľavý obranca nie je. Návrat Busquetsa môže znamenať, že jeden zo záložníkov bude poslaný späť do rezervy, no na jeho pozícii hrá jedine Nico González, ktorý sa ukázal z dobrej strany, takže bude zaujímavé sledovať ako sa situácia vyvinie ďalej. V takomto prípade by sa k rezerve mohol pripojiť napríklad Gavi.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-07-28 18:52:50
Martina by som predal. Podľa mňa Manaj má na to byť druhý hrotak a je lacnejší.