FC Barcelona predĺžila spoluprácu so spoločnosťou Allianz až do roku 2024. Zmena nastala v tom, že kým Allianz bol doteraz len lokálnym sponzorom, po novom je už globálnym. Pri tejto príležitosti budú mať hráči Barcelony počas zápasov proti Stuttgartu a Red Bull Salzburg logo Allianz na ľavom rukáve na dresoch.

Predĺženie spolupráce bolo možné vďaka veľmi dobrým vzťahom oboch subjektov, ktoré trvajú už viac ako 10 rokov. Teraz spoločne urobili krok vpred a uskutočnia mnoho projektov založených na spoločnej filozofii dôvery, prekonávaní vlastných slabostí a vzájomnej podpore. Vsadia na ženský futbal, angažovať sa budú aj v spoločenských otázkach, hľadať neustále inovácie a kompromis medzi dokonalosťou v športe a výnimočným herným štýlom. Z tohto dôvodu bola spolupráca rozšírená aj o Barcelonu Femení a Barcelonu B. Barcelona a Allianz budú spolupracovať aj na úrovni nadácií, Barça Innovation Hub a Barça Academy.

V rámci nadácií bude vytvorený nový projekt Confidence in Tomorrow & Barça Foundation, ktorého cieľom bude pomáhať 200 deťom z okolia Barcelony. S pomocou metodológie FutbolNet sa budú môcť rozvíjať v športovej oblasti deti, ktoré sú postihnuté chudobou, chorobami, zdravotne hendikepované či diskriminované rôznymi formami. Allianz bude okrem toho jedným z hlavných partnerov kongresu Sports Tomorrow, ktorý každoročne organizuje Barça Innovation Hub. Spoločne zorganizované bude aj podujatie konkurzu startupov s cieľom propagácie zdravých návykov.

Allianz bude v rámci Barça Academy prítomný na Barça Academy World Cup, každoročnom medzinárodnom turnaji, ktorého sa zúčastní viac ako 2000 detí z celého sveta. Zorganizované budú aj rôzne typy kempov a školení. Barcelona verí, že dnes podpísaná spolupráca jej pomôže byť vzorom nielen na ihrisku, ale aj v oblasti sponzoringu a športového marketingu.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-07-30 11:34:36
To je dobrá zpráva.
2021-07-30 13:57:44
Bum, bez jedinej medialnej kacice pred podpisom. Pekna praca Laporta