FC Barcelona, Juventus a Real Madrid vyjadrili svoju spokojnosť s rozhodnutím súdu, ktorý nariadil UEFA okamžite zastaviť všetky kroky voči zakladateľom Superligy vrátané definitívneho ukončenia disciplinárneho vyšetrovania voči týmto trom klubom.

Vyhlásené za neplatné boli aj finančné pokuty a iné reštrikcie uvalené na ďalších 9 klubov, čím sa zabránilo ich disciplinárnemu stíhaniu.


"Súd týmto spôsobom opäť podporil postoj klubov propagujúcich Superligu a zamietol odvolanie plánované UEFA, čím potvrdil varovanie, že v prípade nedodržania ustanovení môžu byť na UEFA uvalené finančné sankcie a trestnoprávna zodpovednosť. Prípad bude skúmať Súdny dvor EÚ v Luxembursku, ktorý sa bude zaoberať otázkou monopolu UEFA v európskom futbale.

Máme zodpovednosť čeliť výzvam, s ktorými súperí futbal. UEFA si prisvojila úlohu jediného regulátora, operátora, majiteľa a orgánu riadiaceho európske súťaže. Tento monopol je konflikt záujmov a veľmi poškodzuje futbal a rovnováhu súťaže. Už mnohokrát sa ukázalo, že finančná kontrola je neadekvátna a neobjektívna. Kluby, ktoré sa zúčastňujú európskych súťaží, majú právo ich spravovať.

Teší nás vedomosť, že nebudeme neustále vystavovaní hrozbám zo strany UEFA. Zostaneme odhodlaní cieľu rozvíjať Superligu konštruktívne a solidárne, berúc do úvahy fanúšikov, futbalistov, trénerov, kluby, ligy, asociácie či národné a medzinárodné federácie. Uvedomujeme si, že niektoré prvky nášho návrhu je potrebné zmeniť a vylepšiť prostredníctvom dialógu, aby sme dosiahli konsenzus. Veríme, že projekt bude úspešný, vždy v súlade s normami Európskej únie."


zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-07-31 08:08:04
Konečne Čeferin dostal po hlave
2021-07-31 08:31:35
Super. Vubec se mi nelibilo jak byl Ceferin drzy, vyhrozoval a choval se jak mistr sveta. Hlavne ze si byl strasne jisty jak je v pravu.