Madridský denník AS informuje, že za katastrofálny stav financií FC Barcelona je vo veľkej miere zodpovedné bývalé vedenie klubu a nie koronavírus. Ten môže možno za 10 až 15% celkového zadlženia FC Barcelona.

Celkový dlh Barcelony je podľa spoločnosti Deloitte viac ako 1 miliardu eur, no len za 10-15% môže kríza spôsobená pandémiou koronavírusu. Madridský denník tvrdí, že drvivú väčšinu dlhu zapríčinilo zlé hospodárenie bývalého vedenia Blaugranas. Tieto skutočnosti sú však v úplnom rozpore s tým, čo povedal Jordi Moix, bývalý viceprezident klubu, ktorý uviedol, že koronavírus môže až za 50% dlhu Barcelony.

AS v každom prípade neuvádza podrobnosti, ale píše, že v klube boli nájdené kontrakty pre športovcov, v ktorých boli dohodnuté bonusy za veľmi ľahko dosiahnuteľné veci až ich je možné považovať za súčasť fixnej zložky platu. Súčasné vedenie má okrem toho dojem, že mnohé operácie boli uskutočnené tak, aby budúce vedenie muselo riešiť problémy, ktoré z toho vyplývali či už v prípade športovcov alebo partnerov klubu. Pochybnosti vzbudzuje aj projekt Espai Barça vzhľadom na zvýšenie nákladov a mnoho podozrivých faktúr.

Laporta na konci mája oznámil, že v audite sa nachádzajú znepokojujúce a prekvapujúce veci a niektoré otázky bude ťažké vyriešiť. Ako informuje AS, audit sa má čoskoro ukončiť a sformulované majú byť závery z vyšetrovania. Už teraz je však isté, že Laportu čaká náročná výzva, aby vyrovnal rozpočet po rokoch šafárenia na Camp Nou.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-08-03 14:44:46
Barto ty potkan. Dúfam že zhniješ v base
2021-08-03 14:44:58
Že sa tomu ešte niekto vôbec čuduje.. Barto to tu rozobral do posledného centu...