La Liga dnes oznámila, že predala 10% akcií investičnému fondu CVC za 2,7 miliardy eur. 90% z tejto sumy poputuje na účet klubov z dvoch najvyšších líg v Španielsku vrátane Barcelony. Klub z Camp Nou by mal z tejto sumy dostať až 250 miliónov eur.

Pre španielske futbalové kluby ide o fantastickú správu, pretože im to výrazne pomôže v boji s následkami finančnej krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu. 42 klubov si tak rozdelí balík financií vo výške až 2,7 miliardy eur na základe podobného kľúča ako sú rozdeľované príjmy z televíznych práv, takže najväčší balík financií získajú najväčšie kluby. Katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že Barcelona získa až 250 miliónov eur. Z tejto sumy môže Barcelona, podobne ako ostatné kluby, použiť až 15% na registráciu nových hráčov a kúpu nových hráčov.

Táto finančná injekcia Barcelone umožní zaregistrovať všetkých hráčov, ktorých podpísala počas tohto letného prestupového obdobia, vrátane Lea Messiho. Argentínec už akceptoval podmienky novej zmluvy a klub medzičasom pracoval na tom, aby sa vtesnal do platového limitu La Ligy. Teraz práve vďaka La Lige bude môcť tieto regulácie splniť. Môžeme teda očakávať, že kapitán FC Barcelona sa čoskoro oficiálne vráti do klubu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-08-04 12:55:47
Bolo jasne ze La Liga nedopusti aby Leo takto odisiel a mohol Tebas vypravat kktiny, tiez mal z toho mindraky
2021-08-04 12:59:06
Nechcem konšpirovať, ale aká náhoda, že tá finančná "injekcia" prišla v čase, keď La Lige realne hrozí, že jej najlepší hráč všetkých čias, zostane nezaregistrovaný... To by bola riadna potupa ??